Είναι αδιαμφισβήτητο πως ένα από το καλύτερα χαρακτηριστικά των Apple συσκευών είναι η οθόνες τους. Από τα iPad στα iMacs η εταιρεία έχει οθόνες με μεγάλη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων που άμεσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες.

Η εταιρεία φαίνεται λοιπόν πως δουλεύει πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό για τις οθόνες των iPad και Mac που θα γίνει διαθέσιμο με την έλευση του macOS 10.15.

Ως τώρα είχαμε κάτι παρόμοιο με την ονομασία Luna Display, ενός προγράμματος που επιτρέπει στους Mac χρήστες να χρησιμοποιήσουν το iPad τους ως μια εξωτερική οθόνη. Στην αγορά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για αυτό αλλά το Luna Display αποτελεί αυτή την στιγμή την καλύτερη υλοποίηση ενός τέτοιου χαρακτηριστικού.

Η Apple λοιπόν όπως όλα δείχνουν θέλει να φέρει αυτή την δυνατότητα ως βασικό χαρακτηριστικό στα Mac. Σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα σχέδια της Apple για το macOS 10.15, την επερχόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού της εταιρείας για Mac, το νέο σύστημα θα έχει ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν οποιοδήποτε παράθυρο οποιασδήποτε εφαρμογής σε μια εξωτερική οθόνη. Η εξωτερική οθόνη μπορεί να είναι μια εξωτερική οθόνη συνδεμένη στο Mac ή ακόμη και ένα iPad.

Εσωτερικά της Apple αυτό το νέο χαρακτηριστικό έχει την κωδική ονομασία Sidecar και μπορεί να είναι προσβάσιμο μέσω ενός απλού μενού που θα δίνει στον χρήστη κάποιες βασικές δυνατότητες.

Οι χρήστες που έχουν ένα iPad που υποστηρίζει το Apple Pencil θα μπορούν επίσης να σχεδιάζουν με αυτό στο iPad όταν αυτό χρησιμοποιείται ως εξωτερική οθόνη για το Mac μετατρέποντας έτσι το iPad τους σε ένα Wacom tablet.