Σύμφωνα με το γαλλικό site iGen (translated) η Apple αλλάζει την πολιτική επισκευών της στα Apple Genius Bars και τα εξουσιοδοτημένα service της ανά τον κόσμο.

Βάση αυτή την αλλαγή η Apple πλέον θα επισκευάζει iPhones που οι ιδιοκτήτες τους, έχουν αντικαταστήσει την μπαταρία, με μπαταρία που προέρχεται από άλλη εταιρεία. Μέχρι πρότινος η Apple δεν επισκεύαζαν iPhones που είχαν μπαταρία τρίτων. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η Apple ζήτησε από τους συνεργάτες της, να αλλάξουν τακτική και να επισκευάζουν και τα συγκεκριμένα iPhones.

Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που υπάρχει θέμα με την μπαταρία, θα μπορεί αυτή να αντικατασταθεί με μπαταρία της Apple. Να σημειώσουμε εδώ, πως αν ένα iPhone, έχει οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτικό που προέρχεται από τρίτους, δεν θα επισκευάζεται. Η επισκευή ισχύει μόνο για τις μπαταρίες. Επίσης όλες οι επισκευές και οι αντικαταστάσεις, θα υπάρχει μια σταθερή τιμολογιακή πολιτική.

Πάρα αυτά υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν προβληματισμούς για αυτή την αλλαγή.

“Η αλλαγή πολιτικής έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε κάποιους εργαζομένους της Apple. Ένας αναφέρει πως οι μπαταρίες που έχουν γίνει εγκατάσταση από τρίτους κρύβει μεγαλύτερα ρίσκα. Όπως αναφέρει υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά το άνοιγμα της συσκευής να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πλακέτα της συσκευής. Εκεί λοιπόν το ερώτημα το μεγάλο είναι ποιος φταίει;”