19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η παραγωγή του iPhone X συνεχίζεται με τις κακές αποδόσεις της κάμερας TrueDepth

    Apple-Event-September-2017-TrueDepth-camera-001

     

    To iPhone X είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί στις 3 Νοεμβρίου, αλλά η Apple κι οι προμηθευτές της αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα με τη μαζική παραγωγή εξελιγμένων αισθητήρων ανάγνωσης προσώπου για την TrueDepth κάμερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ιαπωνικό Nikkei.

    Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν τα χαμηλά ποσοστά απόδοσης των 3D αισθητήρων θα έχουν κάποια επίπτωση στα πρώτα iPhone X, ωστόσο οι δημοσιεύσεις κάνουν λόγο για δύο υψηλόβαθμα στελέχη που δουλεύουν μέσα σε κάποιους από τους προμηθευτές της Apple, τα οποία αναφέρουν πως οι δημιουργοί αυτών των part ακόμη αδυνατούν να πιάσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό απόδοσης για το συγκεκριμένο εξάρτημα.

    Αναφορικά, ο αριθμός των καλών μονάδων που παράγονται σε σχέση με τον αριθμό των συνολικών μονάδων που εισέρχονται στη διαδικασία κατασκευής, αν είναι χαμηλά σε απόδοση, τότε θα μπορούσαν εύκολα να βλάψουν την ίδια την Apple -από οικονομικής απόψεως, ενώ αντίστοιχα η εταιρεία δε θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις προπαραγγελίες μέχρι τα τέλη του έτους.

    Both sources were unable to offer clarity on whether Apple could meet large orders after iPhone X’s launch. One of the sources said that iPhone X was being churned out in small quantities, around some tens of thousands daily.

    iPhone-X-sensors

    Ο αναλυτής Jeff Pu έχει εντοπίσει πως οι 3D αισθητήρες είναι το μόνο σημαντικό ζήτημα που απομένει για την παραγωγή του iPhone X. O ίδιος πρόσθεσε πως αναμένει τη μαζική παραγωγή των iPhone X να ξεκινήσει τη 2η εβδομάδα του Οκτώβρη, ενώ οι πρώτες αποστολές οι οποίες θα φύγουν από Κίνα για να διανεμηθούν στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα. Επίσης, ανέφερε πως η παραγωγή θα είναι εξίσου δύσκολη ακόμη και μετά τις 3 Νοέμβρη.

    Η Foxconn έχει ήδη παράξει γύρω στα 2 εκατομμύρια iPhone X αυτό το μήνα και προγραμματίζει να αυξήσει την παραγωγή στα 10 εκατομμύρια τον επόμενο μήνα.

    Αντίστοιχα, ο έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo εκτιμά πως η ζήτηση των iPhone X ακόμη και στο στάδιο προπαραγγελιών, θα ξεπεράσει τα 40 με 50 εκατομμύρια κομμάτια. Σε ένα πρόσφατο post του ανέφερε το εξής:

    “We think Apple’s (US) core fans and some iPhone 6 and 6s users are willing to pay a hefty price for this upgraded device.”

    Ο ίδιος αναλυτής, κατηγορεί την ίδια την Apple για τη συμφόρηση της παραγωγής του συστήματος της κάμερας TrueDepth, το οποίο έχει μια περίπλοκη κατασκευή και θα είναι έτσι πιο δύσκολο να γίνει μαζική παραγωγή αυτών των συστημάτων.

    Εκτός, λοιπόν, απ’ όλα αυτά, ξέρουμε τουλάχιστον πως η Apple ξεπέρασε τα διάφορα άλλα προβλήματα που είχε με την παραγωγή του iPhone X. H κυριότερη ερώτηση για την Apple είναι πλέον η εξής: πόσοι αγοραστές περιμένουν το iPhone X; Κι απ’ ότι φαίνεται, αρκετοί είναι εκείνοι που το αναμένουν, αν κρίνουμε από τις χαμηλές πωλήσεις του iPhone 8.

    Πάντως, προς το παρόν, φαίνεται πως το iPhone X θα είναι αρκετά δυσεύρετο σ’ όλες τις αγορές ανά τον κόσμο.

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles