18.1 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Γαλλία εξέδωσε παραπλανητική ανακοίνωση για το ότι η Apple δεν θέλει να την βοηθήσει με την εφαρμογή ανίχνευσης της

    Μια μέρα αφότου η Γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως δεν πρόκειται να υιοθετήσει το API της Google/Apple πάρα το γεγονός ότι είναι καινοτόμο και σωστό ο ίδιος υπουργός εξέδωσε ένα νέο ανακοινωθέν υποστηρίζοντας πως η Apple αρνείται να βοηθήσει την Γαλλία με την StopCovid εφαρμογή της…

    Το Reuters αναφέρει.

    “Κυβερνητικά στελέχη της Γαλλικής κυβέρνησης θέλουν από την Apple να αλλάξει τις ρυθμίσεις έτσι ώστε η εφαρμογή να έχει πρόσβαση στο Bluetooth των συσκευών στο παρασκήνιο έτσι ώστε να είναι συνεχώς ανοιχτό. Σύμφωνα με ότι αναφέρουν η Apple δεν θέλει κάτι τέτοιο. Τονίζουν πως η Apple θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κάνουν την εφαρμογή καλύτερη αν το ήθελε.”

    Η ανακοίνωση της Γαλλικής κυβέρνησης είναι παραπλανητική για δύο λόγους. Πρώτον η Apple δεν αρνείται να επιτρέψει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο Bluetooth στο παρασκήνιο – έχει δώσει ένα API ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

    Δεύτερον δεν είναι αληθές ότι η Γαλλική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξηγήσει την θέση της Apple. Η χώρα και όχι μόνο αυτή γνωρίζει πως η Apple έχει ως πρωταρχικό στόχο την ιδιωτικότητα των iPhone χρηστών και για αυτό στο API που δίνει έχει 8 μοχλούς ασφάλειας για να λειτουργήσει. Η Γαλλική εφαρμογή δεν εφαρμόζει τουλάχιστον δύο από αυτά τα 8 μέτρα προστασίας της Apple μιας και οι κώδικες του Bluetooth των συσκευών στέλνονται στην Γαλλική κυβέρνηση αντί να αποθηκεύονται τοπικά στο iPhone και επίσης δεν υπάρχει εγγύηση πως το σύστημα της εφαρμογής θα απενεργοποιηθεί μόλις λήξει η κρίση της πανδημίας.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το API που από κοινού Google και Apple δημιούργησαν έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλότητα και ταχύτητα. Η Γερμανία αρχικά ήθελε να κάνει κάτι δικό της όπως η Γαλλία αλλά τελικά αποφάσισε να υιοθετήσει το API αυτό. Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα ως τώρα που έχει αποφασίσει κατά του Apple/Google API.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles