Τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί χρησιμοποιούνται για την αυθεντικοποίηση ενός χρήστη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Apple έχει παρουσιάσει πάρα πολλούς τρόπους στο να ενισχύσει κάποιος τους κωδικούς πρόσβασης του χρησιμοποιώντας μάλιστα και βιομετρική ασφάλεια με την μορφή των Face ID και Touch ID τεχνολογιών.

Πλέον η Apple δουλεύει ώστε να επεκτείνει την αυθεντικοποίηση που μπορεί να προσφέρει το Apple Watch και πέρα από το ξεκλείδωμα ενός Mac.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποια Macs με Touch ID, πιο συγκεκριμένα τα MacBook Pro μοντέλα με Touch Bar καθώς και το τελευταίο μοντέλο του MacBook Air.

Ένας άλλος τρόπος στα Mac για αυτή την αυθεντικοποίηση είναι και μέσω του Apple Watch.

Χρήστες με νεότερα μοντέλα Macs έχουν την δυνατότητα να ξεκλειδώσουν την συσκευή τους απλά φορώντας το Apple Watch το οποίο το ίδιο έχει ασφάλεια μέσω passcode και την ικανότητα να αντιληφθεί όταν ο χρήστης το φοράει. Οι Mac χρήστες χωρίς Touch ID μπορούν επίσης να αυθεντικοποιήσουν το Apple Pay στο Apple Watch τους με ένα διπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί όπου αυτή η ενέργεια είναι διαθέσιμη.

Με το macOS 10.15 η Apple δουλεύει έτσι ώστε η αυθεντικοποίηση του Apple Watch στα Mac να πάει ακόμη παραπέρα.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον σχεδιασμό της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης του λογισμικού της Apple, η εταιρεία θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν περισσότερες ενέργειες αυτού του τύπου στο Mac.

Αυτή την στιγμή αναλυτικές πληροφορίες για αυτές τις επιπλέον δυνατότητες δεν έχουμε αλλά είναι πιθανό ότι ισχύει για το Touch ID να έρθει και στον μηχανισμό του Apple Watch. Επίσης μπορεί να υπάρξει μια διεπαφή στο watchOS που θα επιβεβαιώνει με ασφάλεια αυτές τις διαδικασίες παρόμοια με την τωρινή που έχουμε για το Apple Pay.

Περιμένουμε την Apple να μας παρουσιάσει την επόμενη μεγάλη έκδοση του macOS στο WWDC ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της στις 3 Ιουνίου.