Ο Walter Isaacson ανέφερε σήμερα πως η Apple έχασε τις δύο αδελφές ψυχές που ζούσαν και ανέπνεαν για την ομορφιά των προϊόντων της εταιρείας.

Ο προσωπικός βιογράφος του Steve Jobs πιστεύει πως η εταιρεία ξέρει ακόμη πως να υλοποιεί αλλά έχει πλέον χάσει μια σειρά από ευκαιρίες για εντυπωσιακά νέα προϊόντα μέσα σε αυτά και μια Apple τηλεόραση.

Πολύ λίγοι άνθρωποι ήρθαν τόσο κόντα στον Steve Jobs. Ο Isaacson όμως έγραψε μια ολόκληρη βιογραφία για τον Steve Jobs. Μέσα σε δύο χρόνιο πραγματοποίησε περισσότερες από 40 συνεντεύξεις με τους πιο κοντινούς φίλους του Jobs, μέλη της οικογένειας του, ανταγωνιστές και φυσικά με τον ίδιο τον Jobs.

O Isaacson δεν διστάζει να ασκήσει κριτική στον Tim Cook που πιστεύει πως έχει κάνει την Apple να πάσχει σε καινοτομία σε ότι αφορά τον σχεδιασμό. Ο ίδιος πιστεύει πως ο Cook δεν είναι ένας άνθρωπος που δίνει τόσο μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό ενός προϊόντος όπως έκαναν οι Jobs και Ive.

Τα σχόλια του σίγουρα δεν θα αρέσουν σε πολλούς οπαδούς της Apple αλλά η αλήθεια είναι πως και πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί του.

Ο ίδιος ανέφερε:

“Σήμερα η Apple είναι μια εταιρεία που ξέρει να εκτελεί άριστα αλλά δεν έχει πλέον στον πυρήνα της δύο αδελφές ψυχές που ζούσαν και ανέπνεαν για την ομορφιά των προϊόντων που δημιουργούσε η εταιρεία”

Ο Isaacson ρωτήθηκε για το αν έχει απομείνει κάτι στην Apple να σχεδιάσει και η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής:

“Αυτό είναι σαν το 1900 που κάποιοι είπαν πως ότι ήταν να εφευρεθεί έχει ήδη γίνει. Όχι βέβαια λοιπόν υπάρχουν πολλά υπέροχα πράγματα να εφευρεθούν ακόμη. Τα τελευταία 15 χρόνια όμως το μόνο υπέροχο σχέδιο που έκανε η Apple ήταν αυτό για τα νέα κεντρικά της κτίρια, το Apple Park”

Σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε όσα λέει με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple να μην διέπονται από την τελειομανία του Steve Jobs για την κάθε λεπτομέρεια σε καμία περίπτωση.