Η λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του Apple Watch Series 4 έχει γίνει διαθέσιμη μόλις τον προηγούμενο μήνα αλλά ήδη έχει ξεκινήσει να σώζει ζωές. Το WMUR αναφέρει πως ένας άντρας από το New Hampshire ανακάλυψε πως έπασχε από κολπική μαρμαρυγή με το Apple Watch του και έτσι άμεσα πήγε στα επείγοντα περιστατικά στο τοπικό του νοσοκομείο.

Ο Barry Maden ανέφερε πως αρχικά αγόρασε το Apple Watch για να παρατηρεί καλύτερα την υγεία του μιας και έπασχε από έναν τραυματισμό στον εγκέφαλο του. Η γυναίκα του του τόνισε πως έπρεπε να το πάρει και αυτή κυρίως για την δυνατότητα του να εντοπίζει πτώσεις του χρήστη του.

Ο Maden είδε το Apple Watch Series 4 να τον ειδοποιεί για κολπική μαρμαρυγή. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αρχικά χρησιμοποίησε το ηλεκτροκαρδιογράφημα του Apple Watch ή αν το Apple Watch πρώτα τον ειδοποίησε για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό. Όπως και να έχει ο ίδιος χρησιμοποίησε την εφαρμογή ECG του Apple Watch του και αφού όντως διαπίστωσε εκ νέου πως κάτι δεν πάει καλά πήγε άμεσα στα επείγοντα.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί άμεσα έκαναν ακόμη ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να επιβεβαιώσουν ότι έδειχνε το Apple Watch. Οι γιατροί άμεσα πήραν την απόφαση να τον ναρκώσουν στην συνέχεια και να του σταματήσουν και ξεκινήσουν την καρδιά εκ νέου.

Ο ίδιος αναφέρει πως αν δεν είχε το Apple Watch Series 4 δεν θα πήγαινε σε καμία περίπτωση τόσο άμεσα στο νοσοκομείο για να κάνει έναν καρδιακό έλεγχο μια ενέργεια που αν την έκανε ίσως η αργοπορία αυτή να του στοίχιζε και την ίδια του την ζωή.