Η CIRP κοινοποίησε σήμερα μια νέα αναφορά που δείχνει το πόσο πιστοί είναι οι καταναλωτές smartphones. Αν και η Apple συχνά τονίζει πως αρκετοί είναι εκείνοι οι Android χρήστες που αλλάζουν στρατόπεδο η τελευταία αυτή έρευνα υποστηρίζει πως τους τελευταίους 12 μήνες οι Android χρήστες είναι πιο πιστοί από αυτούς του iPhone.

Σύμφωνα με την εταιρεία το ποσοστό χρηστών που παραμένει πιστό στο Android είναι της τάξης του 92% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των χρηστών που παραμένει πιστό στο iOS είναι 89%.

Τα ποσοστά αυτά έχουν μια τάση να αλλάζουν τα τελευταία 3 χρόνια με το iOS όμως όσο και το Android να διατηρούν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

“Η πίστη σε ένα λογισμικό έχει ανέβει ιδιαίτερα τόσο για το iOS όσο και για το Android τα τελευταία 2 χρόνια με τα υψηλότερα ποσοστά που έχουμε καταγράψει ποτέ. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας το 90% των Αμερικάνων χρηστών παραμένουν πιστοί στο ίδιο λογισμικό τα τελευταία 3 χρόνια και όταν αγοράζουν ένα νέο smartphone”

Να τονίσουμε εδώ ότι πολλές αναλύσεις που δημοσιεύουμε συνήθως το τι σχεδιάζουν να κάνουν οι χρήστες ενώ τα δεδομένα της CIRP έχουν να κάνουν με το τι έκαναν οι χρήστες τελικά.

“Μέσα στον επόμενο καιρό έχουμε δει αναλύσεις που προβλέπουν ιδιαίτερη μετακίνηση από το Android στο iOS και αυτό θα μεγαλώσει αλλά παράλληλα θα σημαίνει και μια μεγάλη αλλαγή αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο.”