Δεν είναι μυστικό ότι το App Store της Apple κερδίζει κατά κράτος σε έσοδα το Google Play Store. Μάλιστα τα τελευταία δεδομένα που παρουσιάζει σήμερα η Sensor Tower (via TechCrunch), δείχνει πως το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2018 αυτή η ψαλίδα μεγάλωσε πάρα πολύ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας το App Store έφερε 93% περισσότερα κέρδη από ότι το Play Store της Google σημειώνοντας την μεγαλύτερη διαφορά από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Πιο συγκριμένα η εταιρεία αναφέρει πως το 66% των $18.2 δις κερδών από mobile εφαρμογές που καταγράφηκαν το τρίτο αυτό οικονομικό τρίμηνο του 2018 ανήκει στο App Store της Apple. Αυτό μεταφράζεται πως τα App Store έφερε κέρδη ύψους $12 δις σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 23.3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το Google Play Store έφερε σημείωσε κέρδη $6.2 δις σε αυτό το τρίμηνο σημειώνοντας και αυτό για τα δικά του δεδομένα μια άνοδο 21.5%.

Οι συνδρομές συνεχίζουν να είναι η κινητήριος δύναμη και τον δύο store. Για παράδειγμα το Netflix παραμένει και στα stores η κορυφαία συνδρομητική εφαρμογή.