Χρήστης του Twitter ανέρτησε στο λογαριασμό του video στο οποίο παρουσιάζει το νέο OnePlus 6 να ξεκλειδώνει χρησιμοποιώντας απλά μια εκτυπωμένη φωτογραφία του προσώπου του!!

Να θυμίσουμε πως το OnePlus 5T ήταν το πρώτο smartphone της εταιρείας που υποστήριζε το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω ανάγνωσης του προσώπου. Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο smartphone αλλά και το OnePlus 6 δε διαθέτουν αισθητήρες για την τρισδιάσταση ανάγνωση του προσώπου όπως για παράδειγμα το iPhone X, το ξεκλείδωμα μέσω του Face Unlock σίγουρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αξιόπιστο και ασφαλές.

Δυστυχώς, παρά την προσπάθεια της OnePlus για αυτή τη δυνατότητα ξεκλειδώματος, την οποία ανέπτυξε σε συνεργασία με την εταιρεία ασφαλείας SenseTime που ειδικεύεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.


Η OnePlus ανταποκρίθηκε άμεσα στο συμβάν, δηλώνοντας επίσημα πως η λειτουργία Face Unlock σχεδιάστηκε με σκοπό την ευκολία του χρήστη στο να ξεκλειδώσε τη συσκευή του. Συνεχίζοντας αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας αυτής, η χρήση του κωδικού και δακτυλικού αποτυπώματος είναι κάτι το οποίο προτείνει για την ασφάλεια της συσκευής.