Μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα αναπαραγωγή ήχου σε πολλά ηχεία σε όλο σας το σπίτι.

Αφού ρυθμίσετε πολλές συσκευές Apple TV, HomePod ή άλλες συσκευές ήχου στην εφαρμογή «Οικία» στο iPhone, το iPad ή το iPod touch, μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή μουσικής και ήχου σε πολλά δωμάτια του σπιτιού σας ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναπαραγωγή και να ελέγξετε τη μουσική με βάση ζώνες, όπως επάνω όροφος ή ισόγειο.

Χρησιμοποιήστε τη συσκευή iOS, το iTunes σε Mac ή PC, το Apple TV ή το HomePod για να ελέγξετε τη μουσική ή ζητήστε από το Siri να κάνει αναπαραγωγή μουσικής στο σπίτι σας.

Προτού κάνετε αναπαραγωγή ήχου σε πολλές πηγές, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις λογισμικού σε όλες τις συσκευές και τα ηχεία της Apple.

Από iPhone, iPad ή iPod touch

Κάντε αναπαραγωγή μουσικής σε iPhone, iPad ή iPod touch και, στη συνέχεια, ελέγξτε την αναπαραγωγή από το Κέντρο ελέγχου:

  • Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου.
  • Πιέστε ή πατήστε παρατεταμένα την κάρτα ήχου στην επάνω δεξιά γωνία, για να ανοίξετε τα στοιχεία ελέγχου ήχου. Εάν δεν βλέπετε τις άλλες συσκευές μέσω των οποίων θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή ήχου, πατήστε  για να μεταβείτε από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής στις επιλογές του AirPlay.
  • Πατήστε κάθε συσκευή μέσω της οποίας θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή του τρέχοντα ήχου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή «Μουσική», την εφαρμογή Podcasts ή άλλες εφαρμογές για να κάνετε αναπαραγωγή ήχου μέσω πολλών συσκευών. Ενώ ακούτε ένα τραγούδι ή ένα podcast, πατήστε στη συσκευή αναπαραγωγής στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις συσκευές στις οποίες θέλετε να γίνει μετάδοση με AirPlay.

Από Mac ή PC

  1. Ανοίξτε το iTunes και κάντε αναπαραγωγή μουσικής.
  2. Στο επάνω μέρος του παραθύρου του iTunes, κάντε κλικ στην επιλογή .
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο στα δεξιά του ονόματος μιας συσκευής για να κάνετε αναπαραγωγή του ήχου που αναπαράγεται αυτήν τη στιγμή μέσω αυτής της συσκευής. Εάν επιλέξετε να κάνετε μετάδοση μέσω AirPlay σε Apple TV, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα συνθηματικό.

*Το iTunes διαθέτει περιορισμένη λειτουργικότητα για αναπαραγωγή ήχου σε πολλά ηχεία.

Από το Apple TV ή το HomePod

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να κάνετε αναπαραγωγή μουσικής σε όλο το σπίτι σας. Στο Apple TV, μπορείτε επίσης να επιλέξετε χειροκίνητα άλλα ηχεία για προσθήκη.

  1. Εάν ακούτε μουσική, σαρώστε προς τα επάνω στο τηλεχειριστήριό σας και επιλέξτε . Εναλλακτικά, πατήστε παρατεταμένα  στο τηλεχειριστήριό σας.
  2. Επιλέξτε κάθε επιπλέον συσκευή μέσω της οποίας θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή ήχου.

Η αναπαραγωγή ήχου μέσω AirPlay από Apple TV σε HomePod είναι επί του παρόντος σε beta.

Εάν γίνει μη αναμενόμενη διακοπή της αναπαραγωγής της μουσικής, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας ή το Siri για να ξεκινήσετε ξανά την αναπαραγωγή μουσικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εφαρμογή «Οικία» ενδέχεται να χρησιμοποιεί το HomePod ή το Apple TV ως πηγή ήχου, για να μεταδώσει μουσική μέσω διαδικτύου (ακόμα και αν το HomePod ή το Apple TV δεν κάνουν αναπαραγωγή μουσικής τη δεδομένη στιγμή). Η χρήση του Siri σε αυτήν τη συσκευή ή η εκτέλεση μιας άλλης εργασίας ενδέχεται να προκαλέσει γενική διακοπή της αναπαραγωγής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή iOS ή έναν υπολογιστή με το iTunes ως κόμβο για να μεταδώσετε μουσική χειροκίνητα.

Πηγή