Η Apple στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της όπως αναμενόταν στάθηκε ιδιαίτερα στις εμπειρίες που προσφέρει το iOS στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Apple με το iOS 12 αναβαθμίζει το ARKit στην 2.0 έκδοση του που θα δώσει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ακόμη πιο πλούσιες εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητα.

Το ARKit 2.0 υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες που όλοι τους βλέπουν την ίδια σκηνή από την συσκευή τους.

Επίσης η 2.0 φέρνει και το face tracking – ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να είναι η βάση για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει η Apple. To ARKit 2.0 μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα από τον πραγματικό κόσμο και να τα αντικαταστήσει με ψηφιακά.

Έχουμε επίσης και την δημιουργία ενός νέο είδους AR αρχείου. Στην δημιουργία του συμμετείχε και η Pixar, αυτό το νέο 3D format για το encoding έχει πλέον και επίσημα την ονομασία USDZ.

Το USDZ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον διαμερισμό συγκεκριμένων 3d γραφικών και animations. Ο τύπος αρχείου αυτός μπορεί να ανοίξει από όλο το σύστημα για την είσοδο της επαυξημένης πραγματικότητας για παράδειγμα από το Safari, τα Μηνύματα και το Mail.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Adobe θα κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή για iPhone και iPad που θα επιτρέψει στον καθένα να σχεδιάσει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Apple επίσης ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Measure για το iPhone και το iPad που θα επιτρέπει την μέτρηση πρακτικά οτιδήποτε στον πραγματικό κόσμο.