Στην τελευταία δικαστική διαμάχη της Apple με την Qualcomm νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Apple είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει έναν πρώην μηχανικό της ως μάρτυρα κλειδί για αυτήν. Σήμερα μάθαμε όμως πως η εταιρεία έχασε αυτόν τον μάρτυρα με τους δικηγόρους της να κατηγορούν την Qualcomm πως τον επηρέασε.

Όπως αναφέρει το CNET, το γεγονός πως η Apple έχασε από μάρτυρα τον πρώην μηχανικό της Arjuna Siva είναι μεγάλος πονοκέφαλος. Η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως ο Silva ήταν συν-εφευρέτης ενός από τα τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αποτελούν την καρδιά της δικαστική διαμάχης αυτής και πως η Qualcomm δεν του το είχε αναγνωρίσει ποτέ αυτό.

Από πλευρά της η Qualcomm ισχυρίζεται πως ο Silva δεν είχε να κάνει τίποτα με αυτή την πατέντα.

Ενώ η Siva δεν σχεδιάζει να καταθέσει, η σύμβουλος της Apple, Juanita Brooks, δήλωσε θα ήταν υποχρεωμένος να το κάνει αν θα παραπέμπει. Σύμφωνα με την υπεράσπιση της Apple ο Silva είχε έναν νέο σύμβουλο που τον ενημέρωσε να μην απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις της Apple. Αναμενόταν να παραβρεθεί στο Σαν Ντιέγκο το βράδυ της Τετάρτης, αλλά ποτέ δεν επιβιβάστηκε στην πτήση του.

Ωστόσο, ο Brooks είπε ότι η Apple δεν θα εκδώσει μια κλήτευση. Υποστήριξε ότι η άμυνα της Qualcomm είναι ένοχη για παραβίαση μαρτύρων και ότι ο Σίβα είναι πλέον ένας «μολυσμένος μάρτυρας».