Η Apple σήμερα κυκλοφόρησε το 7ης γενιάς iPod touch που μας έρχεται με τον Α1Ο Fusion επεξεργαστή που έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο του στο iPhone 7 πίσω το 2017.

Σε ότι αφορά τις αποδόσεις το A10 Fusion chip σίγουρα είναι μια σημαντική αναβάθμιση από τον 2 πυρήνων A8 επεξεργαστή που υπήρχε στο προηγούμενης γενιάς μοντέλα και ο οποίος είχε εμφανιστεί στο iPhone 6 το 2014. H Apple αναφέρει πως η CPU και η GPU του A10 Fusion επεξεργαστή στο iPod touch δίνει 2 φορές γρηγορότερες αποδόσεις και 3 φορές καλύτερες ταχύτητες στα γραφικά.

Ο Greg Joswiak, Vice President του Product Marketing της Apple αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Δημιουργούμε την πιο οικονομικά προσιτή iOS συσκευή με ακόμη καλύτερες αποδόσεις φέροντας 2πλάσια ταχύτητα, Group FaceTime και συμβατότητα με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας μόλις με $199. Η λεπτή και ελαφριά υπογραφή του iPod touch το έκανε πάντα ιδανικό για την απόλαυση τον παιχνιδιών, μουσικής και πολλά ακόμη.”

Το νέο iPod touch βασικά φαίνεται να είναι μια βελτιωμένη εσωτερικά έκδοση του προηγούμενου μοντέλου με νεότερο επεξεργαστή και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Η συσκευή διατηρεί το μηχανικό Home Button μιας και δεν έχουμε Face ID. Επίσης το Home Button δεν ενσωματώνει έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Η προσθήκη του A10 Fusion επεξεργαστή επέτρεψε στους μηχανικούς της Apple να φέρουν κάποια iPhone και iPad χαρακτηριστικά στο media player αυτό για πρώτη φορά όπως η υποστήριξη της επαυξημένης πραγματικότητας και το Group FaceTime.

Μετά λοιπόν από 4 χρόνια όπου το προηγούμενο μοντέλο έγινε διαθέσιμο στην αγορά το νέο iPod touch ξεκινάει εκ νέου από τα $199 και έρχεται και με 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Το νέο iPod touch έρχεται σε 6 χρωματισμούς Space Gray, White, Gold, Blue, Pink και (PRODUCT)RED — με μια τιμολόγηση στα $199/$299/$399 για τα 32GB/128GB/256GB.