Η Apple απάντησε στις προσπάθειες που καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να θεσπίσει και νομοθετικά έναν κοινό φορτιστή για όλες τις mobile συσκευές όπως το iPhone. Η Apple τονίζει πως μια νομοθεσία που επιβάλει μια ομοιομορφία στην συνδεσμολογία αυτή θα επηρεάσει πολύ αρνητικά την καινοτομία.

Η Apple ανέφερε πως οι κανονισμοί αυτοί που έχουν προταθεί θα επιβάλουν την ακύρωση της θύρας Lightning κάνοντας πολλούς καταναλωτές μη ευχαριστημένους ενώ παράλληλα θα αυξηθούν τα ηλεκτρονικά σκουπίδια με όλους τους χρήστες να πρέπει να πετάξουν όλα τα Lightning αξεσουάρ από τα σπίτια τους.

Η Apple αφήνει να εννοηθεί πως μια τέτοια αλλαγή θα είχε επιπτώσεις και στην φυσική θύρα της ίδιας της συσκευής. Η προσθήκη ενός αντάπτορα στην συσκευασία δεν είναι αρεστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε καμία περίπτωση μιας και η ίδια απαιτεί μια ομοιομορφία και στις ίδιες τις θύρες φόρτισης.

Η Apple υιοθέτησε την Lightning συνδεσμολογία το 2012 με το iPhone 5. Εκείνη την περίοδο κατάργησε και την 30 pin συνδεσμολογία που είχε για πολλά χρόνια κάτι που τότε είχε ξεσηκώσει μια θύελλα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.

Η Apple καταλήγει στην δήλωση της:

“Ελπίζουμε πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να αναζητάει μια σωστή λύση που δεν θα περιορίζει την βιομηχανία από το να καινοτομήσει περαιτέρω στον χώρο αυτό”