Μια πρόσφατη αναφορά από το The Information κάνει λόγο για τις προσπάθειες της Google να μεγαλώσει την ομάδα της που ασχολείται με την δημιουργία ενός δικού της Chip – Επεξεργαστή για mobile συσκευές. Αυτή η στόχευση έχει ως αποτέλεσμα η Apple να χάνει μια σειρά από ταλέντα στον εν λόγω χώρο.

Στο άρθρο διαβάζουμε πως η Google έχει προσλάβει μια σειρά από σημαντικούς μηχανικούς της Apple μέσα σε αυτούς και τον σχεδιαστή chip John Bruno.

Στην Apple ο Bruno ήταν υπεύθυνος για την ομάδα που διασφάλιζε πως η εταιρεία στην κατασκευή chip ήταν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ο Bruno είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο και έχει δουλέψει και στην AMD ως ένας από τους βασικούς προγραμματιστές στην δημιουργία των πρώτων Fusion επεξεργαστών.

Ο Bruno επιβεβαίωσε την νέα του θέση μέσω της σελίδας του στο LinkedIn όπου αναφέρει πλέον ότι δουλεύει ως System Architect στη Google. Στην Apple είχε δουλέψει για 5 συναπτά έτη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Google προσεγγίζει μηχανικούς της Apple και τελικά τους φέρνει στο στρατόπεδο της. Νωρίτερα φέτος η εταιρεία προσέλαβε τον Manu Gulati, έναν μηχανικό της Apple που δούλευε για 8 χρόνια πάνω στην δημιουργία της σειράς A επεξεργαστών που συναντούμε στα iPhone και στα iPad.

H Google λοιπόν με προσθήκες σαν τις παραπάνω προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δικό της Chip ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple για την σειρά των Pixel συσκευών της.