Σύμφωνα με τον αναλυτή Wamsi Mohan η Apple ετοιμάζει ένα αναδιπλούμενο iPhone το οποίο μπορεί να λανσαριστεί επίσημα το 2020.

Ο Mohan, και ύστερα από συναντήσεις με προμηθευτές της Apple στην Ασία έγραψε σε έκθεση ότι τα iPhone που θα παρουσιαστούν το Φθινόπωρο δεν θα είναι πολύ διαφορετικά, εκτός ενδεχομένως από το μέγεθος.

Όμως, η εταιρεία συνεργάζεται με εταιρείες στην Ασία για την ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου iPhone, που ενδεχομένως να λειτουργεί και σαν tablet. Να τονίσουμε επίσης πως πατέντες της Apple για μια τέτοια συσκευή έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί αλλά είναι η πρώτη φορά που και η παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας επιβεβαιώνει την ύπαρξη τέτοιων πλάνων από την εταιρεία.

Το όραμα ενός αναδιπλούμενου smartphone ήδη υπάρχει κατά καιρούς από διάφορες εταιρείες. Η Samsung ετοιμάζει το Galaxy X το οποίο αναμενόταν φέτος, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μάλλον δεν θα το δούμε πριν το 2019. Επίσης και η Lenovo έχει επιδείξει το πρωτότυπο του Lenovo Folio. Ταυτόχρονα και η LG έχει επιδείξει μια αντίστοιχη πατέντα και μάλιστα είχε ακουστεί ότι η LG θα συνεργαστεί με την Apple για την ανάπτυξη OLED οθονών για το αναδιπλούμενο iPhone.

Μέχρι στιγμής, το πιο κοντινό smartphone που έχουμε δει σε αναδιπλούμενο είναι το ZTE Axon M.