Ο γνωστός και έγκριτος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, με σημερινή του έκθεση προβλέπει πως οι πωλήσεις του Apple Pencil θα διπλασιαστούν φέτος. Ο Kuo πιστεύει πως ακόμη και τα iPhones μπορεί να υποστηρίξουν αυτό το αξεσουάρ αλλά το πιο πιθανό είναι να δούμε το νέο 9.7 ιντσών iPad που αναμένεται να παρουσιαστεί την άλλη εβδομάδα να είναι το πρώτο που θα φέρει μια τέτοια υποστήριξη.

Το γεγονός αυτό κάνει τον Kuo να υπολογίζει πως οι πωλήσεις του Apple Pencil φέτος θα φτάσουν τα 9-10 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 4-4.5 εκατομμύρια που είχαμε πέρυσι.

 

Αυτή την στιγμή η Apple φέρνει υποστήριξη του Pencil στα 9.7 ιντσών iPad Pro, 10.5 ιντσών iPad Pro και τέλος και στα δύο 12.9 ιντσών iPad Pro.

Η Apple αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να κυκλοφορήσει τον αντικαταστάτη του $329 5ης γενιάς iPad που είδαμε πέρυσι και να ενσωματώσει σε αυτή την νέα οικονομική συσκευή την δυνατότητα χρήσης του Apple Pencil.

Σε αυτό ίσως συνηγορεί και το σχέδιο της πρόσκλησης της Apple που δείχνει το λογότυπο της εταιρείας να είναι σχεδιασμένο από ένα Apple Pencil.

Τέλος ο αναλυτής πιστεύει πως το νέο αυτό 9.7 ιντσών iPad θα οδηγήσει το 70% των iPad πωλήσεων το 2018 και αυτό γιατί τα αναβαθμισμένα iPad Pro δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα αλλά κάποια στιγμή αργότερα μέσα στον χρόνο.

Ο ίδιος τονίζει πως τελικά και τα iPhones με τις μεγαλύτερες οθόνες θα μπορούν να υποστηρίζουν κάποια στιγμή το Apple Pencil αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει σίγουρα φέτος.