Το Apple Watch για ακόμη μια φορά φαίνεται πως βοήθησε έναν χρήστη του να καλέσει την άμεση βοήθεια και να σωθεί σε ένα σενάριο που διαφορετικά θα ήταν αδύνατη μια τέτοια επικοινωνία.

Όπως αναφέρει η WBMM, ένας άντρας από το Σικάγο τονίζει πως το Apple Watch τον βοήθησε στο να σωθεί από πνιγμό.

Πιο συγκεκριμένα ο Phillip Esho έκανε jet ski στην λίμνη του Michigan όταν ένα κύμα τον αναποδογύρισε και μαζί με αυτόν βρέθηκε και το τηλέφωνο του στο νερό.

Ο ίδιος αναφέρει πως το κινητό του χάθηκε ενώ άνθρωποι και κοντινές βάρκες δεν μπορούσαν να τον δουν ή να τον ακούσουν καθώς τα κύματα που τον χτυπούσαν τον έβαζαν κάτω από την επιφάνεια του νερού και παρά το γεγονός πως φορούσε ειδικό σωσίβιο.

Ο Esho που φορούσε το Apple Watch του χρησιμοποίησε την Emergency SOS υπηρεσία για να καλέσει για βοήθεια. Στην αρχή ανησύχησε μιας και δεν ήταν σίγουρος αν τα είχε καταφέρει αλλά γρήγορα είδε ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και πλεούμενα της πυροσβεστικής να έρχονται προς το μέρος του.

Ο ίδιος αναφέρει πως αναλογιστεί κανείς πως τα κύματα τον έσπρωχναν κάτω από την επιφάνεια του νερού και πως δεν είχε άλλο τρόπο να καλέσει για βοήθεια ήταν λοιπόν μια απίστευτη βοήθεια το γεγονός πως φορούσε το Apple Watch του.