Ένα 11 χρονών κορίτσι υποστηρίζει πως το iPhone 6 της έπιασε φωτιά. Η Kayla Ramos υποστηρίζει πως κρατούσε το iPhone στο χέρι της όταν ξαφνικά είδε λάμψεις να βγαίνουν από το εσωτερικό της και έντρομη το πέταξε άμεσα στην άλλη άκρη του δωματίου της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από το  23ABC, η Ramos αναφέρει πως το iPhone 6 έκαψε την κουβέρτα της ενώ τονίζει πως χρησιμοποιεί την συσκευή μόνο για να βλέπει βίντεο στο YouTube.

“Καθόμουν και είχα το τηλέφωνο στα χέρια μου όταν είδα μικρές φλόγες – λάμψεις να ξεπηδούν παντού και έτσι το έριξα άμεσα στην άλλη άκρη και σε μια κουβέρτα. Το κινητό εκεί στο κρεβάτι μου πύρα φωτιά καίγοντας και δημιουργώντας τρύπες στην κουβέρτα.”

Η μητέρα της νεαρής επικοινώνησε με την Apple με την εταιρεία να τις δίνει οδηγίες για το πως να στείλει την συσκευή σε ένα εξουσιοδοτημένο service της. Επίσης η εταιρεία έδωσε ένα νέο τηλέφωνο στην οικογένεια και παράλληλα κάνει έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια της ανάφλεξης της συσκευής αυτής. Ακόμη δημόσια η Apple δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για αυτό.

Η Apple σαν γενική οδηγία αναφέρει πως για αναφλέξεις συσκευών μπορεί να φταίνε φορτιστές και καλώδια από τρίτους κατασκευαστές ή επισκευασμένες iPhone συσκευές από μη εξουσιοδοτημένα service. Στην περίπτωση βέβαια της Ramos η οικογένεια αναφέρει πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει για την δική τους περίπτωση.