17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Υψηλόβαθμα στελέχη της Apple πραγματοποίησαν μια ευρεία εταιρική συνάντηση για να κατευνάσουν την ανησυχία που δημιουργεί ο COVID-19 και για να μιλήσουν για το μέλλον της εταιρείας

    Ο CEO της Apple Tim Cook ηγήθηκε μιας ψηφιακής εταιρικής συνάντησης σήμερα όπου και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και τα πλάνα της Apple για επιστροφή στην κανονικότητα.

    Σε αυτή την συνάντηση ο Cook υποσχέθηκε πως η Apple θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό παρά της ανυσηχίες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία.

    “Αν εστιάσουμε στο να κάνουμε αυτό που κάνουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, αν συνεχίσουμε να επενδύουμε, αν διαχειριστούμε τα πράγματα σωστά και πάρουμε αποφάσεις από κοινού, αν προστατέψουμε τις ομάδες μας, αν οι ομάδες μας ενδιαφέρονται και δείχνουν ζήλο για αυτό που κάνουν, τότε πραγματικά μόνο αισιόδοξος μπορεί να είμαι και τίποτα άλλο”

    Στο Cook έγινε η ερώτηση για μειώσεις προσωπικού αυτή την περίοδο με τον ίδιο να τονίζει πως η Apple στοχεύει μακροπρόθεσμα στο μέλλον και δεν κάνει αλλαγές κοιτώντας το παρών. Επίσης ο Cook τόνισε παρά το γεγονός ότι και η Apple έχει δεχτεί οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας πάρα αυτά η οικονομική της θέση είναι πολύ δυνατή.

    Ο Cook επίσης αναφέρθηκε στην παρουσίαση νέων προϊόντων όπως αυτά των 2020 iPad Pro, MacBook Air και iPhone SE τονίζοντας πως η εταιρεία δεν θα επιτρέψει στην πανδημία να επηρεάσει το λανσάρισμα νέων συσκευών.

    Ο Apple COO Jeff Williams πρόσθεσε πως η πανδημία δείχνει το πόσο σημαντικά είναι τα projects της Apple στον τομέα της υγείας. Τόνισε στους εργαζομένους πως αυτά τα projects δεν είναι μόνο περιορισμένα στον καρπό.

    Οι εργαζόμενοι της Apple συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι με την εταιρεία να μην γνωρίζει ακόμη πότε αυτοί θα γυρίσουν πίσω στις κανονικές τους θέσεις. Ο Cook είπε πως έλεγχοι για την θερμοκρασία των υπάλληλων και άλλα μέτρα είναι πιθανόν να ενεργοποιηθούν στα κεντρικά της εταιρείας όταν αυτά ανοίξουν εκ νέου. Επίσης είπε πως ίσως γίνουν ακόμη και COVID-19 τεστ στους υπαλλήλους.

    Τέλος ο Cook έκλεισε τα όσα είχε να πει τονίζοντας πως ήρθε στην Apple το 1998 και η εταιρεία ανταποκρίθηκε στις οικονομικές δυσχέρειες που είχε τότε και ήταν πολύ σοβαρές με την κυκλοφορία του πρώτου iMac. Εν συνεχεία η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPad το 2010 ακριβώς μετά την μεγάλη οικονομική ύφεση. Έτσι το πλάνο της Apple είναι να καταφέρει να ξεπεράσει ότι εμπόδια φέρει η πανδημία με παρόμοιο και αποφασιστικό τρόπο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles