18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Υπάλληλος Apple Store κατηγορείται για υπεξαίρεση gift cards αξίας 1εκατ.$!

    14652-10363-151020-Queens-l

     

    Σύμφωνα με το NBC, ο Ruben Profit, υπάλληλος της Apple στο κατάστημα του Queens Center Mall, χρησιμοποιούσε VISA και Amerixan Express gift, χρεωστικές και προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες για να “φορτίσει” -γεμίσει με χρήματα- Apple gift cards τις οποίες μετά πωλούσε σε τρίτο άτομο με μεγάλη έκπτωση. O Profit ήταν υπάλληλος της Apple από τον Δεκέμβρη του 2013.

    Η Apple κατάλαβε την απάτη όταν άρχισε να λαμβάνει επαναχρεώσεις από τις “μαϊμού” gift cards που είχε κυκλοφορήσει ο Profit. Η έρευνα ξεκίνησε μέσα στον Οκτώβριο.

    Ο απατεωνάκος δήλωσε στις αρχές ότι λάμβανε 200$ προμήθεια για κάθε 2000$ αξία gift cards που πωλούσε. Την στιγμή της σύλληψής του είχε επάνω του 7 Apple gift cards αξίας 2000$ η κάθε μια καθώς και 51 VISA και Amerixan Express gift cards οι οποίες είχαν στοιχεία πιστωτικών καρτών.

    Δεν είναι ξεκάθαρο που έβρισκε τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών ο Profit ώστε να τα εισάγει στα διπλότυπα που δημιουργούσε αλλά παρόμοιες απάτες έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ με κλεμμένα στοιχεία που κυκλοφορούν στο Dark Web. Αν τελικά καταδικαστεί, ο Profit, θα αντιμετωπίσει ποινή ως και 15 χρόνια εγκλεισμού με το σύνολο της απάτης να ξεπερνά τις 950.000$.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles