20.9 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το νέο χαρακτηριστικό Auto App Delete/Reinstall του iOS 9 που θα φανεί χρήσιμο σε κάθε αναβάθμιση

    Οι developers οι οποίοι έχουν κάνει εγκατάσταση την beta 2 του iOS 9, ανακάλυψαν ένα νέο χαρακτηριστικό στην συγκεκριμένη έκδοση, το οποίο στην ουσία βοηθάει στην αυτόματη διαγραφή εφαρμογών και στην επανεγγατάσταση τους, σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για κάποια αναβάθμιση. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σίγουρα θα βολέψει αρκετούς χρήστες που έχουν την έκδοση των 16GB στις συσκευές τους και έχουν περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν το update του OS χρησιμοποιώντας OTA (Over-The-Air).

    Όταν προσπαθεί κάποιος να εγκαταστήσει την έκδοση iOS 9 στην συσκευή που δεν έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο, τότε θα εμφανιστεί κάποιο pop-up παράθυρο, το οποίο θα προτείνει στον χρήστη να διαγράψει κάποιες εφαρμογές (αυτόματα) προκειμένου να γίνει το update. Ωστόσο, να αναφέρουμε πως οι εφαρμογές οι οποίες θα διαγραφούν, θα επαναγκατασταθούν αυτόματα, εφόσον τελειώσει η αναβάθμιση του OS.

    appdeletionstuff

     

    Αρκετοί θυμόμαστε πως κατά την εγκτάσταση του iOS 8, πολλοί χρήστες με συσκευές έως 16GB είχαν αρκετά προβλήματα λόγω του μεγάλου αποθηκευτικού χώρου που καταλάμβανε η συγκεκριμένη έκδοση. Η έκδοση iOS 8, είχε μέγεθος 4GB, ενώ μόνο ορισμένοι χρήστες είχαν την δυνατότητα να την εγκαταστήσουν στις συσκευές και για αυτό τα ποσοστά υιοθεσίας του iOS 8 ήταν αρκετά χαμηλά για πολλούς μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Έτσι η Apple, δίνοντας βάση στα αρκετά παράπονα που έλαβε από τους χρήστες των iOS συσκευών, έκανε σημαντικές προσπάθειες να μειώσει το μέγεθος της έκδοσης iOS 9, προκειμένου να επιτρέπει στους χρήστες να εξοικονομούν περισσότερο χώρο στις συσκευές τους.

    ios9installsize

     

    Όπως βλέπουμε και από την παραπάνω εικόνα, η Apple μείωσε σημαντικά το μέγεθος του λειτουργικού συστήματος iOS 9 μόλις στα 1.3GB, προκειμένου να είναι πιο εύκολο για τους χρήστες με περιορισμένο χώρο στις συσκευές τους, να εγκαταστήσουν το νέο λογισμικό, ενώ παράλληλα το νέο χαρακτηριστικό Auto App Delete/Reinstall βοηθάει όλους τους χρήστες να προχωρήσουν στην αναβάθμιση με όποιο τρόπο επιθυμούν, ακόμη και αν δεν έχουν τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles