15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Αλλαγή πολιτικής στο iOS 9 η οποία έχει σκοπό την προστασία των δεδομένων των χρηστών

    H Apple ετοιμάζει την τον ερχομό της νέας πολιτικής που θα έρθει με το iOS 9, η οποία θα έχει ως κύριο σκοπό την μεγαλύτερη ασφάλεια των χρηστών iOS συσκευών, σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider. Στο iOS 9 η Apple δεν θα επιτρέπει πλέον σε advertisers να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των λήψεων εφαρμογών που έχει κάνει ο κάθε χρήστης. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις αποσκοπούσαν στην παρουσίαση εφαρμογών ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Με άλλα λόγια, καμία εταιρεία δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα που δείχνουν ποιες εφαρμογές έχει κατεβάσει ο κάθε χρήστης στην συσκευή του.

    Προς το παρόν, εταιρείες όπως το Twitter και το Facebook έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και μπορούν να ελέγξουν τα log files που δείχνουν ποιες εφαρμογές έχει κατεβάσει ο κάθε χρήστης στο iPhone, το iPad και άλλες iOS συσκευές. Για παράδειγμα, το Facebook και το Twitter μπορούν να δουν τις εφαρμογές που έχει κατεβάσει ο κάθε χρήστης και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα αυτά για να ελέγξουν ότι παράδειγμα ο χρήστης έχει κατεβάσει αρκετά παιχνίδια. Στην συνέχεια, οι συγκεκριμένες πλατφόρμες, θα προτείνουν κάποια παιχνίδια τα οποία δεν έχετε κατεβάσει ακόμη στην συσκευή σας και θα δόσουν ένα direct link στο App Store για να κατεβάσετε την εφαρμογή που διαφημίζεται.

    Αρκετοί διαφημιστές, ωστόσο, κάνουν κακή χρήση αυτών των δεδομένων και συγκεκριμένα ενός ΑΡΙ στο iOS το οποίο ονομάζεται “canopenURL”, με σκοπό να πάρουν τα δεδομένα που δείχνουν τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει. Βέβαια, κάτι τέτοιο, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο με την έλευση του iOS 9.

    Κατά την διάρκεια παρουσίασης του iOS 9 στο WWDC 2015, η Apple ανέφερε πόσο προσεκτικά έχει επιμεληθεί το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο iOS 9. Πιο συγκεκριμένα, o Craig Federighi επανέλαβε μία πρόταση που έχει ειπωθεί επανειλημμένα από αρκετά διοικητικά στελέχη της Apple, η οποία είναι η εξής:

    We don’t want to know your personal information. New Siri and Search features are entirely anonymous, not associated with an Apple ID, use a randomized identifier, are not linked to other Apple services, and are not shared with third parties. 

    f1433785328-800x362

    Τέλος, να αναφέρουμε πως η Apple έφερε στο iOS ένα νέο VPN extension API και παράλληλα πρόσθεσε και Content Blockers στα Safari Extensions του iOS, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την δημιουργία κάποιων extensions τα οποία θα μπορούν να μπλοκάρουν διάφορα cookies, εικόνες, διαφημίσεις, pop-up παράθυρα και άλλα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles