20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τα δεδομένα της CIRP δείχνουν πόσο καλό θα πρέπει να είναι το iPhone 8 για να κερδίσει την αγορά

    iPhone-8-concept-main

    Τα τελευταία δεδομένα από την Consumer Intelligence Research Partners δείχνει το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Apple για να κάνει το iPhone 8 μια επιτυχία.

    Η μελέτη δείχνει πως πάνω από μισοί χρήστες iPhone έχουν το iPhone 6 ή κάποιο νεότερο μοντέλο.

    “Η βάση των καταναλωτών δείχνει πως το iPhone 7 και iPhone 7 Plus αντιστοιχεί σε 25 εκατομμύρια συσκευές ή αλλιώς το 19% του συνόλου των iPhone συσκευών. Το 2 ετών iPhone 6 και iPhone 6 Plus αντιστοιχεί σε 51 εκατομμύρια συσκευές ή αλλιώς το 38% του συνόλου των iPhone συσκευών”

    Αν και το παραπάνω είναι ακόμη ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της Apple αυτό σημαίνει πως παράλληλα φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολο για την εταιρεία.

    “Για παράδειγμα η βάση των καταναλωτών της Apple στην Αμερική αποτελείτε από iPhones που η εταιρεία παρουσίασε από το 2014. Η Apple λοιπόν θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να πείσει τους ήδη χρήστες iPhone να προχωρήσουν σε μια ανανέωση στο νέο μοντέλο της. Αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο ο όλο και μικρότερος αριθμός ανθρώπων που αγοράζουν ένα smartphone για πρώτη φορά, η πίστη κάποιων καταναλωτών στο Android αλλά ακόμη και οι ίδιοι οι πάροχοι με τα συμβόλαια τους”

    Αν και η Apple συνεχίζει να κερδίζει χρήστες Android ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός πλέον με τους Android χρήστες να έχουν μεγαλύτερη επιλογή σε ναυαρχίδες καθώς και πολλοί αξιόλογες συσκευές από τις μεσαίες κατηγορίες.

    Το γεγονός επίσης πως η Google για πρώτη φορά παρουσιάζει τα καθαρά δικά της smartphone απομακρύνοντας τον εαυτό της από την Nexus στρατηγική κάνει το έργο της Apple ακόμη δυσκολότερο.

    Μην ξεχάσουμε βέβαια να αναφέρουμε και ακόμη ένα παράγοντα που “πονάει” την Apple και που ακούει στο όνομα Xiaomi και Huawei που κοιτάνε στα μάτια πλέον συσκευές όπως το iPhone.

    Τα ευχάριστα νέα βέβαια είναι πως βάση και με το ότι έχουμε ακούσει μέχρι και σήμερα το iPhone 8 θα αποτελέσει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για την Apple σε σύγκριση μάλιστα με το τελευταίο μοντέλο.

    Σε μια χρονιά λοιπόν που θα περιμέναμε μια S αναβάθμιση η Apple μάλλον θα ταράξει τα νερά και μάλιστα πολύ στοχεύοντας να πείσει ακόμη και τους χρήστες iPhone 7 και iPhone 7 Plus να αναβαθμίσουν στο νέο iPhone.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles