22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Είναι η Apple προ των πυλών μιας ακόμη έκρηξης πωλήσεων;

    tim-cook-one-more-thing

    H Apple εντυπωσίασε ακόμη και τους πιο δύσπιστους με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2017.  Οι πωλήσεις του iPhone ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες και παρά το γεγονός πως το iPad συνέχισε να σημειώνει πτώσεις στις πωλήσεις είχαμε μια μεγάλη ζήτηση για τα Apple Watch και Mac.

    Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις υπηρεσίες της Apple που έφτασαν σε τέτοιο σημείο που αν ήταν από μόνες τους μια εταιρεία ξεχωριστή τότε και βάση κερδών θα έφταναν στο Fortune 100 των εταιρειών παγκοσμίως.

    Ετοιμάζετε λοιπόν η Apple για μια νέα περίοδο μεγάλων πωλήσεων και μια έκρηξη στον τομέα αυτό;

    Αν δούμε τα πράγματα αντικειμενικά τότε θα παραδεχτούμε πως τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Apple ήταν ρεαλιστικά και για πολλούς αναμενόμενα. Αυτό βέβαια σημαίνει πως πολλοί από εμάς περιμέναμε πως η εταιρεία φέτος τις γιορτές θα σημείωνε ένα ιστορικό ρεκόρ κερδών με βάση ότι είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες.

    Κάποιοι είχαν βιαστεί να πουν πως το iPhone είχε φτάσει στην κορυφή και δεν θα μπορούσε να πάει ψηλότερα. Η Apple όμως για ακόμη μια φορά τους διέψευσε.

    Αν όλα τα παραπάνω όμως σημαίνουν πως η Apple θα μπει εκ νέου σε μια χρυσή εποχή τότε πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν βλέπουμε ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

     Πριν μερικά χρόνια λοιπόν μια τέτοια εποχή και πιο συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου το 2005, στα μέσα της ηγεσίας του Steve Jobs, η Apple είχε εκδώσει και τότε μια σειρά από φανταστικά οικονομικά αποτελέσματα που έδειχναν πως κάτι μεγάλο έρχεται και μάλιστα σύντομα.
    Την περίοδο εκείνη όμως η Apple είχε το πιο καυτό προϊόν της αγοράς που δεν ήταν άλλο από το iPod ενώ παράλληλα είχαν ξεκινήσει πάρα πολλές και έντονες φήμες για την έλευση του πρώτου iPhone. Καθόλου άσχημα δεν τα πήγαιναν επίσης τα πανέμορφα iBook G4 και iMac G5, ενώ το iTunes Store πραγματικά έκανε εντυπωσιακές πωλήσεις.
    Επιστροφή στο σήμερα και δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε κάτι παρόμοιο. Ναι η Apple έχει καταφέρει να συνεχίσει την αύξηση πωλήσεων του iPhone αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα ξεκινήσει μια πτώση. Επίσης δεν έχουμε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση για τα πόσο Apple Watch έχουν τελικά πωληθεί ενώ παράλληλα υπάρχει και αρκετά μεγάλος προβληματισμός για την πτώση των πωλήσεων του iPad. Ναι παραμένει το iPad πρώτο στην παγκόσμια αγορά αλλά οι αριθμοί του κάθε τρίμηνο πέφτουν όλο και περισσότερο.

    Όχι δεν εννοούμε πως η Apple θα καταστραφεί. Έχουμε την παραγωγή iPhone στην Ινδία που όταν ξεκινήσει θα μειώσει και άλλο το κόστος παραγωγής ενώ όλα δείχνουν πως το iPhone 8 θα είναι κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό.

    Η τρέλα όμως του τότε και του 2000-2004 δεν νομίζουμε πως θα επιστρέψει εν έτη 2017.

    Για το τέλος θα αναφέρουμε κάτι που δεν το έχουν παρατηρήσει πολλοί. Μπορεί να κάνουμε και λάθος…. Η Apple τα τελευταία χρόνια φαίνεται να καθυστερεί σε αναβαθμίσεις σειρών προϊόντων της, βλέπε Mac ή να μην παρουσιάζει κάτι δραστικά καινοτόμο και να “παίζει εκ του ασφαλούς”. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως στο παρασκήνιο ίσως ετοιμάζει κάτι μεγάλο, όχι δεν εννοούμε το Project Titan, αλλά κάτι που θα αφορά ακόμη περισσότερους καταναλωτές από ένα αυτοκίνητο.

    Τι μπορεί να είναι δεν ξέρουμε… Αλλά σε καμιά περίπτωση μην βιαστείτε να διαγράψετε την Apple από το Next Big Thing!!!

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles