14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple παραμένει στην κορυφή της αγοράς των tablet το Q4 παρά την πτώση πωλήσεων των iPad

    ipad

    Οι εταιρείες ανάλυσης IDC και Strategy Analytics παρουσιάσαν σήμερα τις τελευταίες αναφορές τους για την παγκόσμια αγορά των tablets και είδαμε πως και οι δύο αναφέρουν πως η Apple παραμένει στην κορυφή και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο παρά την πτώση πωλήσεων του iPad αλλά και την γενικότερη πτώση των πωλήσεων των tablets.

    Με την Apple να αναφέρει 13.1 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2017 παρατηρούμε μια πτώση της τάξης του 19% από τα 16.1 εκατομμύρια πωλήσεις που είχε πέρυσι.

    Πάρα αυτά η Apple με αυτό τον αριθμό ήρθε πρώτη σε πωλήσεις στα tablets την περίοδο των εορτών.

    Η πτώση του iPad όμως συνεχίζεται και είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πτώση που σημειώνει στην ίδια κατηγορία η Samsung.

    Έτσι λοιπόν η Samsung με πτώση 10% σημείωσε πωλήσεις 8.1 εκατομμύριων tablets.

    strategy-analytics-01

    Κάτι ανάλογο παρουσιάζει και η IDC

    idc-jan-tablet-01

    Η Apple και η Samsung εστίασαν την προσοχή τους σε μεγαλύτερα και πιο premium tablets όπως το iPad Pro και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε μικρότερους κατασκευαστές όπως η Lenovo και η Huawei να προσφέρουν φτηνότερες εναλλακτικές λύσεις. Επίσης ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το iPad Pro ως κατηγορία σημείωσε λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τα υπόλοιπα iPad της Apple με μια αναλογία 1 προς 10.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles