15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Tim Cook καταδικάζει το ρατσιστικό επεισόδιο που έλαβε χώρα σε Apple Store

    20150929_tim-cook_0107-780x520

    O Tim Cook ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το ρατσιστικό συμβάν που έλαβε χώρα σε ένα από τα Apple Stores της εταιρείας και που είχε να κάνει με έξι μαύρους μαθητές που τους αρνήθηκαν την πρόσβαση σε αυτό μιας και οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως μπορούσαν να κλέψουν κάτι.

    Ο Tim Cook λοιπόν έγραψε και απέστειλε ένα email σε όλους τους εργαζομένους της Apple σχολιάζοντας το παραπάνω γεγονός ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ευελπιστώντας πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

    Το email του έχει ως εξής:

    Θέμα: Η Apple είναι ανοιχτή

    Ομάδα,

    Είμαι σίγουρος πως όλοι γνωρίζετε το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα σε ένα από τα Apple Store μας στο Highpoint shopping center της Melbourne, στην Australia, την Τρίτη. Μια σειρά νέων μαθητών από ένα κοντινό σχολείο δέχτηκαν έντονες συστάσεις από ένα άτομο ασφαλείας έτσι ώστε να μην εισέλθουν στο κατάστημα μας. Σαν να μην έφτανε αυτό ένας από τους υπάλληλους μας έδωσε μια απάντηση για αυτό που μας σόκαρε ακόμη περισσότερο.

    Αυτό που είδαν και άκουσαν οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τα ρεπορτάζ δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες μας σας εταιρείας. Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα που ποτέ θα θέλουμε να παρουσιάσουμε στους καταναλωτές μας ή να ακούσουμε ποτέ τους εαυτούς μας να το αναφέρει. Ο υπάλληλος μας κατάλαβε το λάθος του άμεσα και έσπευσε να ζητήσει συγνώμη στους μαθητές.

    Κανένας μας δεν είναι χαρούμενος με το πως διαχειρίστηκα την κατάσταση αλλά είμαστε περήφανοι για την Kate, μια από τις senior managers του καταστήματος που έσπευσε την επόμενη μέρα να υποδεχτεί τους ίδιους μαθητές και από καρδιάς να τους ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του καταστήματος αλλά και της εταιρείας μας. Τους τόνισε πως πάντα θα είναι ευπρόσδεκτοι στο κατάστημα και το μήνυμα της ικανοποίησε τόσο τους ίδιους τους μαθητές όσο και τους δασκάλους αυτών.

    Τα λόγια της ήταν μια προέκταση από ότι έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές και από μένα αλλά και την Angela. Είναι απλό – Η Apple είναι ανοιχτή προς όλους.

    Τα καταστήματα και οι καρδιές μας είναι ανοιχτά στους ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο, χρώμα, ηλικία, ειδικές ανάγκες, σεξουαλικότητα, μισθοδοσία και θρησκεία.

    Το εν λόγω Apple Store στο Highpoint είναι γεμάτο με εργαζομένους που πιστεύουν στα παραπάνω. H ομάδα εκεί έχει άτομα από την Αυστραλία αλλά και από την Αίγυπτο, Ινδία, Ιταλία και ακόμη 5 έθνη. Συγκεντρωτικά μιλάνε 15 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων Urdu, Portuguese, Arabic και Mandarin.

    Αν και ειλικρινά πιστεύω πως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι κάποιο σύμπτωμα στα καταστήματα μας θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την αρνητική τροπή για να μάθουμε και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον. Οι κεντρικές ομάδες σε όλα τα καταστήματα μας και ξεκινώντας από την Αυστραλία θα ανανεώσουν την εκπαίδευση τους σχετικά με την συμπεριφορά τους με τους καταναλωτές.

    Ο Σεβασμός στους καταναλωτές μας είναι η βάση για ότι κάνουμε εδώ στην Apple. Είναι ο λόγος για τον οποίο αφιερώνουμε τόσο προσοχή στον σχεδιασμό των προϊόντων μας. Είναι ο λόγος που δημιουργούμε όμορφα καταστήματα που είναι ζεστά και ευπρόσδεκτα προς τους ανθρώπους.

    Σας ευχαριστώ όλους για την πίστη σας στην Apple και στις αξίες που πρεσβεύουμε και ευχαριστώ τους καταναλωτές μας που είμαστε τόσο τυχεροί να τους εξυπηρετούμε.

    Tim

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles