14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο 2.0 GHz A8 επεξεργαστής της Apple θα κάνει τον A7 να μοιάζει “μικρός” σε αποδόσεις

    apple_a8_teaser

    Οι φήμες για το iPhone 6 όχι μόνο δεν θα ηρεμίσουν αλλά αναμένουμε να συνεχίσουν και με μεγαλύτερο ρυθμό όλο το καλοκαίρι. Χθες είχαμε νέες αναφορές για το επερχόμενο A8 chip της Apple.

    Αν και κάθε χρόνο η Apple μας παρουσιάζει έναν νέο γενιάς επεξεργαστή της σειράς A ακόμη δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως η εταιρεία θα ενσωματώσει τα A8 chip στις νέες συσκευές της ειδικά μιας και οι προγραμματιστές ακόμη δεν έχουν φτάσει στα άκρα τον Α7 επεξεργαστή που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι.

    Πάρα αυτά χθες διαβάσαμε από Κινεζικά media με βάση πηγών κοντά στην Apple πως ο A8 έρχεται φέτος και μάλιστα θα κάνει τον ήδη πανίσχυρο Α7 να μοιάζει μικρός σε αποδόσεις μιας και το νέο chip θα έρθει στα 2.0 GHz ή ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με το τωρινό 1.3Ghz A7 soc που βρίσκουμε στο iPhone 5s και το Retina iPad mini, ή το 1.4 GHz που έχουμε στο iPad Air.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο μιας και πρόσφατα ο γνωστός και η εξαιρετέος πλέον για τις διαρροές της Apple Sonny Dickson μίλησε για μια συχνότητα επεξεργαστή που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.6 GHz.

    Αν και πολλοί περιμένουν τον νέο επεξεργαστή να είναι διπύρηνος η χθεσινή αναφορά κάνει λόγο πως ο A8 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την 64-bit dual,-core αρχιτεκτονική του A7 αλλά θα κατασκευαστεί με μια 20nm διαδικασία.

    Αν επαληθευτούν τα παραπάνω το iPhone 6 αλλά και τα μελλοντικά iPads θα αφήσουν ακόμη περισσότερο πίσω σε αποδόσεις και τα πιο ισχυρά Android smartphones της αγοράς.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles