14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα “ιερογλυφικά” στο οπίσθιο μέρος του iPhone σύντομα μπορεί να αποτελούν παρελθόν

    iPhone5s-640x461

    Η οπίσθια πλευρά του iPhone μας σύντομα μάλλον θα γίνει πιο μινιμαλιστική. Χάρη σε ένα νέο νόμο που παρουσιάστηκε στην γερουσία σήμερα οι κατασκευαστές σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπογραφές για μια σειρά ηλεκτρονικών προϊόντων αντί τα παράξενα σύμβολα που σύνταμε σήμερα στην πλάτη του iPhone μας.

    Από την επίσημη παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007 η Apple έπρεπε να συμμορφωθεί με την υπάρχουσα νομοθεσία και έτσι να εμφανίζει αυτά τα “ιερογλυφικά” δίπλα στο Logo αλλά και στο γνωστό πλέον  “Designed by Apple in California,” πάρα το γεγονός πως κανένας δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν πέρα από ορισμένους κουβανικούς εκπροσώπους.

    Τα εν λόγω σύμβολο παρουσιάζουν σημαντικές πληροφορίες για την σωστή ανακύκλωση των συσκευών καθώς και την ασφάλεια στο εμπόριο. Ο καινούργιος νόμος ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα με την ονομασία  Ε-Laber Act δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στους κατασκευαστές για το πως να παρουσιάζουν αυτές τις πληροφορίες. Έτσι για παράδειγμα το FCC ID μπορεί να εμφανίζεται κατά το άνοιγμα της συσκευής αντί να είναι χαραγμένο στο πίσω μέρος της.

    Μάλιστα οι αλλαγές αυτές όταν τελικά ψηφιστούν και αν γίνουν δεκτές θα επηρεάσουν άμεσα και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που διέπετε από ανάλογα “ιερογλυφικά”

    Οι υποστηρικτές του νόμου αναφέρουν πως οι αλλαγές αυτές θα σώσουν χρόνο και χρήματα για τους κατασκευαστές αλλά είμαστε σίγουροι πως η Apple και συγκεκριμένα ο Jonathan Ive δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα χρήματα αλλά για το γεγονός πως τα iPhone τους θα σταματήσουν να έχουν αρχαϊκά σύμβολο της κυβέρνησης χαραγμένα πάνω τους.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles