22.2 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Ο διάδοχος του Jony Ive της Apple άντεξε μόλις τρία χρόνια – ποιος θα ηγηθεί του σχεδιασμού στην Apple στη συνέχεια;

    Η Apple βρίσκεται στο κυνήγι ενός νέου επικεφαλής σχεδιασμού υλικού μόλις τρία χρόνια αφότου όρισε τον τελευταίο της.

    Η Evans Hankey, η οποία αντικατέστησε τον Jony Ive ως υπεύθυνη της ομάδας σχεδιασμού υλικού της Apple, φέρεται να αποχωρεί από τον ρόλο αυτό αρκετά σύντομα. Η Hankey βρισκόταν στην Apple για πολλά χρόνια πριν αναλάβει την κορυφαία θέση μετά την πολυαναμενόμενη αποχώρηση του Ive.

    Η αποχώρηση της Hankey από την Apple ανακοινώθηκε στην Apple νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg. Θα μείνει για άλλους έξι μήνες, ενώ η Apple θα εξετάσει ποιος θα αναλάβει, χωρίς να έχει κατονομαστεί κανένας μέχρι στιγμής. Είναι πιθανό η Apple να έχει τουλάχιστον ένα όνομα στο μυαλό ως μέρος ενός σχεδίου διαδοχής — αν και δεν είναι σαφές ποιο μπορεί να είναι αυτό.

    «Η ομάδα σχεδιασμού της Apple συγκεντρώνει ειδικούς δημιουργικούς από όλο τον κόσμο και από πολλούς κλάδους για να φανταστούν προϊόντα που είναι αναμφισβήτητα η Apple», δήλωσε ένας εκπρόσωπος σε δήλωση στο Bloomberg. «Η ανώτερη ομάδα σχεδιασμού έχει ισχυρούς ηγέτες με εμπειρία δεκαετιών. Η Evans σχεδιάζει να συνεχίσει καθώς εργαζόμαστε για τη μετάβαση και θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για την ηγεσία και τη συνεισφορά της».

    Η ανάληψη της θέσης της Hankey από τον Ive συνέπεσε με την επιστροφή σε φόρμα της ομάδας σχεδιασμού της Apple. Μετά από χρόνια αμφισβητήσιμων αποφάσεων που οδήγησαν σε συσκευές που φαίνονταν υπέροχες, αλλά υπέφεραν από σοβαρά ελαττώματα σχεδιασμού – το πληκτρολόγιο πεταλούδας του MacBook Pro ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα – η Hankey ξεκίνησε μια αλλαγή τακτικής. Από τότε έχουμε δει ολοκαίνουργους φορητούς υπολογιστές που όχι μόνο αντικατέστησαν το προβληματικό πληκτρολόγιο αλλά πρόσθεσαν και θύρες.

    Η Apple έχει δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα σχέδια υλικού της υπό την ηγεσία της Hankey, με το καλύτερο MacBook μέχρι σήμερα να είναι το MacBook Pro 16 ιντσών του 2021.

    Όσο για τον Alan Dye, το άλλο άτομο που προήχθη μετά την αποχώρηση του Ive, είναι ακόμα εκεί. Η Apple λέει ότι δεν πάει πουθενά και παραμένει υπεύθυνος για το σχεδιασμό για το λογισμικό και τις διεπαφές χρήστη. Το αν θα μπορούσε να αναλάβει και τους δύο ρόλους μένει να φανεί.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.