21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο Bono αναλαμβάνει την ευθύνη για την καταστροφή στην προώθηση του άλμπουμ των U2 στο iTunes το 2014

    Ο frontman των U2, Bono, αναλαμβάνει την ευθύνη για το ατυχές δώρο άλμπουμ στο iTunes του 2014, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του, αλλά ενώ η Apple δέχθηκε τότε όλη την κριτική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την ανταπόκριση που είχε αυτή η ενέργεια….

    Το δώρο από την Apple ενός δωρεάν αντιγράφου του άλμπουμ των U2 “Songs of Innocence” θεωρήθηκε ως μια τεράστια γκάφα για την υπηρεσία πώλησης μουσικής, με παράπονα από πολλούς που ανάγκασαν την Apple να βρει οδηγίες για να αφαιρέσει το άλμπουμ από τις βιβλιοθήκες χρηστών.

    Σε αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Bono “Surrender: 40 Songs, One Story” που δημοσιεύτηκε στο The Guardian, ο ροκ frontman αφηγείται συναντήσεις μεταξύ του συγκροτήματος και των στελεχών της Apple το 2014. Στη συνάντηση, ο Bono μίλησε με τους manager Guy Oseary, Eddy Cue, Phil Schiller, και τον Tim Cook, με την πρόταση ενός δώρου από την πλευρά του Bono να πέφτει στο τραπέζι των συζητήσεων αυτών.

    “Θέλετε να χαρίσετε αυτή τη μουσική δωρεάν; Αλλά το όλο νόημα αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε στην Apple είναι να μην δίνουμε δωρεάν μουσική. Το θέμα είναι οι μουσικοί να πληρώνονται”, είπε ο Bono.

    Αντίθετα, ο Bono επέμεινε ότι η Apple έπρεπε να πληρώσει τους U2, αλλά στη συνέχεια να το δώσει ως δώρο αυτό το άλμπουμ σε όλους τους χρήστες. «Δεν θα ήταν υπέροχο;», πρόσθεσε. Όταν ο Cook πίεσε για κάτι αντίθετο, ο Bono το συνέκρινε με το πώς «το Netflix αγοράζει την ταινία και τη δίνει στους συνδρομητές».

    “Αλλά δεν είμαστε συνδρομητικός οργανισμός”, απάντησε ο Cook, προτού ο Bono προτείνει “Όχι ακόμα. Αφήστε το δικό μας να είναι το πρώτο”.

    Ο Cook ήταν προφανώς ακόμα δύσπιστος σχετικά με τη συμφωνία και ρώτησε περαιτέρω αν αυτό ήταν μόνο για όσους τους άρεσε η μουσική των U2. «Νομίζω ότι πρέπει να το χαρίσουμε σε όλους», πρότεινε ο Bono, «Εννοώ, είναι δική τους επιλογή αν θέλουν να το ακούσουν».

    Στην υποδοχή που είχε το άλμπουμ, ο Bono δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη. Ο Bono πίστευε ότι αν η μουσική ήταν διαθέσιμη για ακρόαση, οι άνθρωποι «μπορεί να επιλέξουν να την προσεγγίσουν».

    “Στην αρχή νόμιζα ότι αυτό ήταν απλώς μια σύγκρουση στο Διαδίκτυο. Ήμασταν ο Άγιος Βασίλης και είχαμε χτυπήσει μερικά τούβλα καθώς κατεβαίναμε από την καμινάδα με το σακουλάκι με τα τραγούδια μας”, λέει. «Αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε μπει σε μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με την πρόσβαση της τεχνολογίας στη ζωή μας».

    Ο Bono αφιερώνει λίγο χρόνο για να επαινέσει τον Cook για τις ενέργειες του στη συνέχεια. «Μας βάλατε να μπούμε σε ένα πείραμα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στον rockstar. “Τρέξαμε με αυτό. Μπορεί να μην λειτούργησε, αλλά πρέπει να πειραματιστούμε, γιατί η μουσική επιχείρηση στην παρούσα μορφή της δεν λειτουργεί για όλους.”

    Στη συνέχεια, ο Bono επισημαίνει το «πιθανώς ενστικτωδώς συντηρητικό» στυλ ηγεσίας του Cook, και ότι ενώ ήθελε να προσπαθήσει να λύσει ένα πρόβλημα, ήταν ακόμα έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη πλήρως ο ίδιος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.