22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Οι ειδοποιήσεις καρδιακών παλμών του Apple Watch βοήθησαν ένα 12χρονο κορίτσι να ανακαλύψει και να θεραπεύσει τον καρκίνο

    Το Apple Watch πιστώνεται συχνά ότι βοηθά τους ανθρώπους να εντοπίσουν καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και να σώσουν τη ζωή τους χάρη σε λειτουργίες όπως η ανίχνευση πτώσης και τροχαίου ατυχήματος. Αλλά αυτή τη φορά, ένα 12χρονο κορίτσι μπόρεσε να ανακαλύψει και να θεραπεύσει τον καρκίνο πριν να είναι πολύ αργά με τη βοήθεια των ειδοποιήσεων καρδιακών παλμών του Apple Watch.

    Όπως αναφέρει το Hour Detroit, η Imani Miles, ένα 12χρονο κορίτσι, και η Jessica Kitchen, η μητέρα της, βλέπουν πλέον το Apple Watch ως κάτι περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με την Kitchen, το Apple Watch της Imani άρχισε ξαφνικά να την ειδοποιεί για ασυνήθιστα υψηλούς καρδιακούς παλμούς. «Αυτό είναι πραγματικά παράξενο γιατί δεν έχει ξαναγίνει. Απλώς συνέχιζε να συμβαίνει ξαφνικά», είπε η μητέρα.

    Μετά από συνεχείς ειδοποιήσεις, η Kitchen αποφάσισε να πάει την κόρη της στο νοσοκομείο. Εκεί, ο Imani χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της σκωληκοειδίτιδας – αλλά η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί.

    Οι γιατροί παρατήρησαν έναν όγκο στην σκωληκοειδή απόφυση, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους «σπάνια εμφανίζεται στα παιδιά». Μετά από περαιτέρω εξέταση, ανακαλύφθηκε ότι ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος του Imani. Μετά από αυτό, ο Imani χρειάστηκε να υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

    Η Kitchen είπε ότι πιθανώς θα περίμενε περισσότερο για να πάει την Imani στο νοσοκομείο αν δεν υπήρχαν οι ειδοποιήσεις του Apple Watch. Ωστόσο, αυτή η μεγαλύτερη αναμονή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το κορίτσι. «Αν δεν είχε αυτό το ρολόι, θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα», είπε η Kitchen.

    Η Apple, φυσικά, χρησιμοποιεί αυτές και παρόμοιες αναφορές για να προωθήσει το Apple Watch ως προϊόν που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο τον περασμένο μήνα με πολλούς ανθρώπους να λένε τις ιστορίες τους για το πώς το Apple Watch άλλαξε τη ζωή τους, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ή στο YouTube.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.