21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Νέες δικαστικές περιπέτειες για την Apple vol.2

    Κατόπιν της μήνυσης που υπέβαλαν αρκετοί χρήστες στην Apple για την αλόγιστη χρήση δεδομένων στο δίκτυο AT&T, η Apple έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τους χρήστες του iPhone 4S, οι οποίοι ζητούν αποζημείωση πάνω από $5 εκατομμύρια για ζημιές λόγω της λανθασμένης πολιτικής εμπορίου και της παραπλανητικής διαφήμισης που γίνεται στους χρήστες των συγκεκριμένων συσκευών. Ο ενάγων, Chaim Lerman, αναφέρει πως ο ίδιος και άλλοι χρήστες του iPhone 4S ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους μετά την αναβάθμιση στο λογισμικό iOS 9, καθώς η συγκεκριμένη αναβάθμιση μείωσε σημαντικά την ταχύτητα απόκρισης της συσκευής τους.

    Σύμφωνα με τη μήνυση, οι ενάγωντες οδηγήθηκαν -παρά τη θέλησή τους- στο να έχουν ένα αργό κινητό με αρκετά σφάλματα στο λογισμικό ή να οδηγήσει τους χρήστες του να αγοράσουν καινούριες συσκευές, δαπανώντας εκατοντάδες ευρώ/δολάρια.

    iphone4s

     

    When iPhone 4s owners are faced with the dilemma of continuing to use a slow, buggy phone or spend hundreds to buy a new phone, Apple often benefits because consumers will often buy a new iPhone to keep their investment in the App ecosystem. […]

    Furthermore, iPhone owners will buy a newer iPhone when faced with the choice because it is familiar and they can easily transfer their information, media, contacts, and apps without a major disruption in usage. There is no learning curve and no delays and trouble that accompany new information input. Thus Apple stands to benefit financially when older iPhones are slowed down and owners are forced to purchase a new phone.

    Οι ενάγωντες αναφέρουν πως η Apple απέτυχε στη δοκιμασία της να προειδοποιήσει τους χρήστες των iPhone 4S πως το λογισμικό iOS 9, θα συνέβαλε αρκετά στην επίδοση και την απόκριση στης συσκευής τους. Όταν ο Lerman και άλλοι χρήστες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη εκστρατεία, αναβάθμισαν τις συσκευές τους, παρατήρησαν μεγάλη πτώση στην επίδοση και στην ταχύτητα απόκρισης της συσκευής, τόσο σε third-party εφαρμογές, όσο και σε εφαρμογές του ίδιου του κινητού, όπως είναι η εφαρμογή τηλεφώνου και μηνυμάτων. Επειδή η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν downgrade τις συσκευές τους σε προηγούμενα iOS, οι ενάγοντες θεωρούν πως η ίδια η εταιρεία τους ωθεί στην αναβάθμιση της συσκευής και στη χρήση πιο αργών -σε ταχύτητα απόκρισης- iPhone. Και με άλλα λόγια, στην απόκτηση μιας νέας συσκευής.

    Η πολιτική διαφήμισης της Apple δεν αναφέρει πως οι χρήστες των iPhone 4S θα έχουν προβλήματα με την απόκριση της συσκευής τους, ενώ η ίδια η μήνυση παραπέμπει στο website της Apple, η οποία αναφέρει πως φέρνει αναβαθμίσεις στην απόδοση της συσκευής. Παράλληλα, αναφέρουν πως η Apple θα έπρεπε να γνωρίζει από τις εσωτερικές δοκιμές της πως οι χρήστες των iPhone 4S θα έχουν πρόβλημα απόκρισης της συσκευής τους.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έχει υποπέσει στο ίδιο λάθος, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που δέχεται κάποια αγωγή από χρήστες και πελάτες της. Γυρνώντας πίσω στο 2011, όλοι θυμόμαστε την αγωγή που είχαν κάνει οι χρήστες των iPhone 3G και το iOS 4. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αγωγή αποσύρθηκε από τον ίδιο το δικαστή, καθώς θεωρήθηκε πως δεν πρόκειται για κάποιο αγαθό ή υπηρεσία η οποία παραπλανεί τους πελάτες και τους χρήστες.

    Και μάλλον, κάοπως έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά…

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles