17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Κλέφτες χρησιμοποιούν ένα iPod nano στην προσπάθεια τους να κλέψουν ATM

    ipod_3159974b

    Ψάχνετε να βρείτε χρήση για το παλαιό σας iPod nano που έχετε στο σπίτι σας και γεμίζει σκόνη; Γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε για να κλέψετε κάρτες τραπεζών;

    Ναι το παραδεχόμαστε πως αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή που ίσως δεχτείτε σήμερα αλλά δεν σκέφτηκαν το ίδιο και δύο άντρες στο Stockport της Αγγλίας.

    Χρησιμοποιώντας ένα iPod nano, λίγη μονωτική ταινία και μια πλαστικά επιφάνεια που τοποθετείτε στο σημείο της εξαγωγής των χρημάτων προσπάθησαν να καταγράψουν βίντεο από ανθρώπους που τοποθετούσαν το PIN κωδικό τους για να βγάλουν λεφτά.

    Η πλαστική επιφάνεια εμπόδιζε την εξαγωγή της κάρτας και έτσι όταν οι ιδιοκτήτες της έφευγαν από το ATM οι κλέφτες αφαιρούσαν την κάρτα και έβλεπαν τον αριθμό της στο iPod nano.

    Aν και στον τομέα της καινοτομίας πήραν κάποιους πόντους μιας και χρησιμοποιήσαν ένα Apple προϊόν στον τομέα της βλακείας πήραν πολλοί περισσότερους. “Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου κλέφτες χρησιμοποιούν hardware με ασύρματες δυνατότητες ώστε να μεταφερθούν τα δεδομένα σε αυτούς ενώ είναι κρυμμένοι και έτσι είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός τους. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν ακόμη και mobile συσκευές έτσι ώστε να λαμβάνουν μηνύματα με τους αριθμούς των καρτών” γράφει χαρακτηριστικά η Telegraph.

    “Για να είμαστε ειλικρινείς αυτή είναι η χειρότερη μέθοδος που έχουμε δει” ανέφεραν σαρκαστικά οι αστυνομικοί που έπιασαν τους δύο επίδοξους κλέφτες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles