17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η TSMC πήρε έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής επεξεργαστών στα 3nm

    Η αυξημένη ζήτηση στα smartphones οδηγεί εταιρείες όπως την TSMC στην επέκταση των εργασιών τους, με τη συγκεκριμένη να λαμβάνει έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής επεξεργαστών που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 3nm.

    Η TSMC βρίσκεται πίσω από την κατασκευή πολλών επεξεργαστών που βρίσκουμε σε όλα τα smartphone, με τους high-end επεξεργαστές τόσο για Android όσο και για iPhone να βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 7nm. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ταϊβάν έδωσε την έγκρισή της για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής η οποία θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανακυκλωμένο νερό σε ποσοστό 20% και 50% αντίστοιχα.

    Μπορεί η σχετική έγκριση να έχει δοθεί αλλά η κατασκευή της μονάδας θα ξεκινήσει το 2020 έτσι ώστε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 3nm μεταξύ 2022 και 2023, με την επένδυση να φτάνει τα 19.45 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό μοιάζει μικρό για μια πλήρη μονάδα παραγωγής επεξεργαστών, οπότε θα αφορά το βασικό σχεδιασμό και το χτίσιμο της μονάδας.

    Το ύψος του κόστους κατασκευής αυτού του εργοστασίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ίσως παραπάνω μιας και η αναβαθμισμένη EUV τεχνολογία μαζί με επιπλέον ρυθμίσεις, αναμένεται να εκτινάξουν το κόστος στα ύψη, σε μια επένδυση που αξίζει να γίνει μιας και θα συγκεντρώσει μελλοντικά ακόμα περισσότερους πελάτες γύρω από την TSMC.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles