19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Google μπορεί να φέρει την γλώσσα προγραμματισμού της Apple στο Android

    Swift-Android-940x585

    Παρά το γεγονός ότι η νέα γλώσσα προγραμματισμού της Apple Swift είναι ανοιχτού κώδικα το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κάποιος να την δει είναι το Android. Σύμφωνα όμως με πηγές η Google σκέφτεται σοβαρά να κάνει την Swift βασική γλώσσα για το Android.

    Η Swift έχει πάρε απίστευτες κριτικές από την στιγμή που η Apple την παρουσίασε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014. Ψηφίστηκε η πιο αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού στο Stack Overflow Developer Survey το 2015 ενώ ήρθε δεύτερη φέτος.

    Η Swift πέρα από το γεγονός ότι είναι ευκολότερη από την Objective-C και άλλες γλώσσες προγραμματισμού είναι και πολύ εύκολή στο να δουλέψει κάποιος μαζί της. Είναι σημαντική γρηγορότερη και πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να την χρησιμοποιήσει ακόμη και η Google.

    Αυτή την στιγμή το Android υποστηρίζει ως βασική γλώσσα την Java μια μετάβαση στην Swift δεν είναι αδύνατη αλλά θα ήθελα μια σοβαρή και μελετημένη κίνηση από την Google έτσι ώστε να μην αναστατώσει τους προγραμματιστές της.

    Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία αυτή θα πάρει χρόνο και έτσι αν τελικά το αποφασίσει η Google δεν περιμένουμε να δούμε άμεσα την Swift στο Android.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles