17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple μπορεί να δείξει την πόρτα της εξόδου στην Samsung για το επερχόμενο iPhone τσιπ

    Apple-A9-mockup-002

    Η Apple μπορεί να κάνει κάτι που πολλοί εδώ και καιρό το βλέπανε να έρχεται αλλά που δεν είχε γίνει για διαφόρους λόγους μέχρι σήμερα. Αυτό είναι να δείξει την πόρτα της εξόδου στην Samsung στον τομέα παραγωγής των επεξεργαστών των συσκευών της και να δώσει όλες τις παραγγελίες της στην TSMC που θα είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής του επερχόμενου A10 τσιπ.

    Αυτό γιατί σύμφωνα με τις φήμες και με τα όσα έγιναν φέτος με τα iPhone 6S η Apple φέρετε να θεωρεί τα τσιπ TSMC πολύ ανώτερα σε αποδόσεις.

    Ο νέος Α9 επεξεργαστής της Apple που βρίσκεται μέσα στα iPhone 6S και iPhone 6S Plus έχει παραχθεί και από τις δύο εταιρείες. Αυτό είναι μια σύνηθες πολιτική της Apple έτσι ώστε να είναι σίγουρη πως θα έχετε τα αποθέματα για την μεγάλη ζήτηση που έχουν οι συσκευές της στην αγορά.

    Αν ακολουθήσατε όμως τα όσα γράψαμε για το λεγόμενο #Chipgate τότε θα είδατε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στα A9 τσιπ που δημιούργησε η Samsung και σε αυτά που δημιούργησε η TSMC. Αν λοιπόν και της Samsung είναι ελαφρώς μικρότερα πάρα αυτά τα αντίστοιχα της TSMC δίνουν καλύτερες αποδόσεις και ελαφρώς καλύτερη αυτονομία στην συσκευή.

    Σύμφωνα λοιπόν με το UDN στην Κίνα η Apple σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τον επόμενο χρόνο η TSMC να δεχτεί το 100% των παραγγελιών των επερχόμενων A10 επεξεργαστών.

    Αν και ίσως αυτό έχει μια βάση πάρα αυτά είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί για το πόσο εύκολα η Apple θα πάρει το ρίσκο να συνεργαστεί με έναν και μόνο προμηθευτεί για τόσα πολλά τσιπ που θα χρειαστεί ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι πωλήσεις των iPhones σπάνε κάθε χρόνο το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles