18.1 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple ζητάει το project του BMW i3 ως βάση για το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα

    Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η Apple και η BMW ήταν σε διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, ώστε να μπορέσει η Apple να σταθεί πάνω στο concept του BMW i3, προκειμένου να συνεχίσει το δικό της project για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με κωδική ονομασία “Project Titan”, όπως αναφέρει μία καινούρια αναφορά από ένα γερμανικό περιοδικό, το Manager Magazine.

    bmwi3

     

    Η εταιρεία του Cupertino, ενδιαφερόταν από την αρχή για το ξεχωριστό σασί του i3, το οποίο είναι αρκετά μικρό και φέρει κατασκευή από carbon fiber, βοηθώντας στο να είναι το αυτοκίνητο, ακόμη πιο ελαφρύ και αποδοτικό. Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν τις συζητήσεις το φθινόπωρο του 2014, αλλά σταμάτησαν από τότε κάθε επαφή, προκειμένου να μπορούν να μιλήσουν και με άλλες εταιρείες και να καταλήξουν σε κάποιο τελικό σχέδιο. Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν επίσης πως ο Tim Cook και κάποια άλλα διοικητικά στελέχη, ταξίδεψαν στο Leipzig της Γερμανίας, προκειμένου να δουν από κοντά την παραγωγή του BMW i3.

    Παράλληλα, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε πως η BMW και η Apple εργάζονται από κοινού πάνω σε ένα ίδιο project, για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου. Τον Μάρτιο, μία άλλη αναφορά από Γερμανικό περιοδικό με αυτοκίνητα, το Auto Moto und Sport, υποστήριζε πως αυτές οι δύο εταιρείες είναι σε στενές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κάνου το BMW i3, το νέο “Apple Car”. Ωστόσο, η ίδια η BMW αρνήθηκε αυτό τον ισχυρισμό στην Reuters κάποιες ώρες μετά την δημοσίευση του.

    Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όπως σας αναφέραμε και σε κάποιο άρθρο μας, η Apple προχώρησε στην πρόσληψη του Doug Betts, πρώην Senior Vice President της Chrysler Group και επικεφαλή των διεργασιών επιτήρησης ελέγχου και υπηρεσιών. Αυτή η πρόσληψη, κάνει πολλούς να πιστεύουν πως η Apple όντως εργάζεται πάνω στην δημιουργία κάποιου Apple Car, αν σκεφτεί κανείς πως εκτός από τον Doug Betts, η εταιρεία προχώρησε και στην πρόσληψη του Paul Furgale, ενός ερευνητή με ειδικότητα πάνω στα αυτόνομα οχήματα.

    Τέλος, οι συγκεκριμένες φήμες αναφέρουν πως η Apple θα έχει έτοιμο το συγκεκριμένο project μέχρι το 2020, αλλά υπάρχουν και πιθανότητες να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο project αν κάτι πάει στραβά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles