15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple δουλεύει μυστικά σε μια δική της GPU εδώ και χρόνια;

    ipad-pro-a9x

    H Apple δουλεύει σε μια δική της GPU – κάρτα γραφικών έτσι ώστε να σταματήσει να στηρίζετε στην Imagination Technologies. Μάλιστα για αυτό τον σκοπό εδώ και χρόνια και με άκρα μυστικότητα εργάζεται για αυτό τον σκοπό.

    Τα παραπάνω αναφέρει σήμερα ένα νέο δημοσίευμα από το Fudzilla, δημοσίευμα που στηρίζεται σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο σε πηγές από την βιομηχανία των γραφικών.

    Μια GPU της Apple θα της επέτρεπε να μειώσει και άλλο το κόστος των δικών της τσιπ αλλά πιο σημαντικά μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε σημαντικά στην αναβάθμιση των γραφικών στα iPhones και iPads.

    Από την πλευρά των χρηστών αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ακόμη πιο ομαλό γραφικό περιβάλλον για το iOS αλλά και ακόμη πλουσιότερα γραφικά σε παιχνίδια με πιο ρεαλιστικά εφέ.

    “Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και έτσι σίγουρα χρειάζεται μερικά χρόνια για να δημιουργήσεις μια πλήρης mobile GPU. Για αυτό η Apple δουλεύει με άκρα μυστικότητα πάνω σε αυτό τον στόχο εδώ και μερικά χρόνια” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Η αλήθεια είναι πως η δημιουργία μιας mobile κάρτας γραφικών είναι όντως μια μεγάλη και δύσκολη υπόθεση για οποιαδήποτε εταιρεία. Για παράδειγμα η Samsung δουλεύει επιβεβαιωμένα πάνω στην δική της  GPU εδώ και μισή δεκαετία αλλά δεν έχει ακόμη να μας παρουσιάσει κάτι. Κάτι ανάλογα ισχύει και για τις CPU της που αναμένονται να κυκλοφορήσουν μαζί με το νέο Exypnos 8890 chipset το 2016.

    Με βάση το παραπάνω η Apple σίγουρα θα χρειαστεί χρόνια για την δική της GPU και αν όντως ισχύει η παραπάνω είδηση είναι λογικό να δουλεύει στα κρυφά εδώ και μερικά χρόνια.

    Γνωρίζουμε ότι η Apple έχει προσλάβει ειδικούς στον τομέα γραφικών τόσο από την AMD όσο και από την Nvidia άρα με βάση αυτό σίγουρα υπάρχει κάποια κινητικότητα από την πλευρά της εταιρείας. Τώρα αν αυτή μετουσιωθεί στις GPU των Mac ή σε αυτές των iOS συσκευών και Apple TV μένει να το δούμε στο μέλλον.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles