14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple ίσως είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε σε ένα stylus

    15728852794_c45050c9b0_b-640x481

    O Steve Jobs ήταν γνωστό πως μισούσε στην κυριολεξία τα styluses αλλά πλέον και εν έτη 2015 η Apple ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ στην δημιουργία ενός ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για ένα iPad Pro στις 12 ίντσες.

    Σήμερα μάλιστα είχαμε και την δημοσιοποίηση μιας νέας πατέντας της Apple ακριβώς για μια τέτοια συσκευή την οποία η εταιρεία ονομάζει “active stylus”.

    To δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καταχωρήθηκε στην Apple παρουσιάζει μια συσκευή ευαίσθητη στην αφή με εγκατεστημένους μια σειρά από αισθητήρες. Το εν λόγω stylus θα μπορεί να αντιλαμβάνεται χειρονομίες του χρήστης ενώ θα επιτρέπει και σε μια σειρά ενεργειών του χρήστη χωρίς το stylus να ακουμπάει την συσκευή.

    Η πατέντα αυτή κατατέθηκε από την Apple τον προηγούμενο Οκτώβριο τον ίδιο μήνα που η Apple παρουσίασε τα iPad Air 2 και iPad Mini 3 τα οποία κατηγορήθηκαν από πολλούς πως δεν προσέφεραν πολλά νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

    Stylus-300x255

    Αν και η δημιουργία ενός stylus από την Apple ίσως να μην θεωρηθεί από κάποιους ως κάτι το καινοτόμο προσωπικά θα θέλαμε να δοκιμάσουμε μια τέτοια συσκευή πριν εκφράσουμε κάποια κριτική. Όπως έχουμε ξαναπεί ένα Apple stylus θα βρει κοινό και ειδικά στον επαγγελματικό και εκπαιδευτικό χώρο.

    Την τελευταία φορά που η Apple δοκίμασε κάτι παρόμοιο ήταν με το Newton MessagePad πίσω το 1990 και παρά το γεγονός πως σαν ιδέα η συσκευή φαινόταν να έχει μέλλον τελικά προδόθηκε από την υλοποίηση της κυρίως λόγω της έλλειψης των κατάλληλων τεχνολογιών για να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

    stylus1-640x365

    Επίσης ας μην ξεχνάμε πως ένα Apple stylus δεν θα είναι κάτι που έχουμε δει μέχρι σήμερα τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την άποψη του  Neil Cybart του Above Avalon:

    “Βλέπω ένα Apple Pen να τοποθετείται έτσι ώστε όχι μόνο να αντικαταστήσει τα σημερινά stylus αλλά και ως ενός νέου τρόπου για να συλλέγουμε και να περνάμε δεδομένα. Το Apple Pen μπορεί να δουλέψει χωρίς να χρειάζεται καν ένα iPad ή iPhone μιας και η οθόνη μπορεί να μην είναι πάντα απαραίτητη για την συλλογή πληροφοριών. Μιας και στην αγορά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ένα ιδανικό stylus για τις Apple συσκευές αυτό έχει δημιουργήσει μια σημαντική ζήτηση για μια τέτοια συσκευή. Ως γνωστό εύκολα η Apple θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι τέτοιο ως μια συσκευή που αν και δεν νομίζαμε πως την χρειαζόμασταν να την θέλουμε και μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή. Ο Steve Jobs είχε πει κάποτε πως αν δείτε σε μια συσκευή ένα stylus αυτό σημαίνει πως η εταιρεία απέτυχε. Είχε δίκαιο. Ένα Apple Pen δεν θα είναι ένα ακόμη stylus. Θα είναι μια συσκευή για την συλλογή και ανάλυση δεδομένων που θα μπορεί να έχει παράλληλα και τις βασικές λειτουργίες ενός stylus”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles