Saturday, May 18, 2024

Η Ουκρανία καλεί την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία, να αποκλείσει την πρόσβαση στο App Store

Ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας καλεί την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία και να κλείσει το App Store. Σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tim Cook, ο Ουκρανός αντιπρόεδρος Mykhailo Fedorov έγραψε ότι η Apple πρέπει να «σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα της Apple στην Ομοσπονδία της Ρωσίας». Το αίτημα έρχεται καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Fedorov, ο οποίος επιβλέπει επίσης τις ψηφιακές λειτουργίες, κοινοποίησε ένα αντίγραφο της επιστολής σε μια ανάρτηση στο Twitter σήμερα το απόγευμα, καλώντας την Apple να «υποστηρίξει το πακέτο των κυρώσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ». Συνέχισε σημειώνοντας στην ίδια την επιστολή ότι η Apple δεν πρέπει μόνο να σταματήσει την πώληση υλικού και υπηρεσιών της στη Ρωσία, αλλά και να εμποδίσει την πρόσβαση στο App Store.

Εάν η Apple έκανε αυτές τις ενέργειες, ο Fedorov πιστεύει ότι θα «παρακινούσε τη νεολαία και τον ενεργό πληθυσμό της Ρωσίας να σταματήσουν προληπτικά την επαίσχυντη στρατιωτική επίθεση». Ως έχει αυτή τη στιγμή, η Apple λειτουργεί το Apple Store Online στη Ρωσία, καθώς και μια ρωσική έκδοση του App Store. Πωλεί επίσης τοπικά λογισμικό και υπηρεσίες στη χώρα.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν ανακοινώσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι κυρώσεις μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις πωλήσεις υλικού και λογισμικού της Apple στη χώρα. Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι οι αμερικανοί κατασκευαστές δεν επιτρέπεται να εξάγουν ορισμένα αγαθά στη Ρωσία, αλλά η Apple δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τουλάχιστον αυτόν τον αρχικό γύρο κυρώσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook ανέφερε στο Twitter την Πέμπτη το βράδυ ότι η Apple κάνει ότι μπορεί για τις ομάδες της και θα υποστηρίξει επίσης τις τοπικές ανθρωπιστικές προσπάθειες.

I am deeply concerned with the situation in Ukraine. We’re doing all we can for our teams there and will be supporting local humanitarian efforts. I am thinking of the people who are right now in harm’s way and joining all those calling for peace.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.