Saturday, May 18, 2024

Οι πληρωμές Apple Pay αναστέλλονται στη Ρωσία με τις τοπικές τράπεζες να πλήττονται από κυρώσεις

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη χώρα – οι οποίες περιλαμβάνουν τον περιορισμό των ξένων συναλλαγών σε ρωσικές τράπεζες. Ως αποτέλεσμα, το Apple Pay, το Google Pay και άλλα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν ανασταλεί στη Ρωσία.

Όπως ενημέρωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας την Παρασκευή (μέσω του Business Insider), πέντε μεγάλες ρωσικές τράπεζες περιόρισαν τις διεθνείς δραστηριότητές τους λόγω κυρώσεων από άλλες χώρες. Οι πελάτες αυτών των τραπεζών δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους στο εξωτερικό ή ακόμη και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές σε εταιρείες εγγεγραμμένες σε χώρες που έχουν εκδώσει κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας τις φυσικές τους κάρτες εντός της Ρωσίας, αλλά από τώρα τα ψηφιακά πορτοφόλια της Apple και της Google έχουν ανασταλεί στη χώρα επ ‘αόριστον.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.