24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η ικανοποίηση των χρηστών Apple Watch είναι μεγαλύτερη από αυτή για iPhone και iPad

    Από την ημέρα κυκλοφορίας του Apple Watch, είχαμε ακούσει πολλές κριτικές για το συγκεκριμένο gadget της Apple και αρκετές από αυτές κατέκριναν το Apple Watch, ως μία συσκευή η οποία δεν θα έχει τόση μεγάλη επιτυχία στην αγορά. Ωστόσο, μία καινούρια έρευνα από την Techpinions, αναφέρει πως το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του Apple Watch, έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένο από την συσκευή. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αυτή έδειξε πως ακόμη και χρήστες οι οποίοι δεν είχαν στο παρελθόν κάποια συσκευή Apple, έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το Apple Watch, σε σχέση με χρήστες οι οποίοι είχαν στο παρελθόν κάποια από τις συσκευές τις Apple.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Ben Bajarin από την Wristly and Creative Strategies, η συνολική ικανοποίηση των πελατών για το Apple Watch ανέρχεται στο 97%, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης πελατών για κάποια συσκευή πρώτης γενιάς της Apple , από τότε που Apple ξεκίνησε να κυκλοφορεί οποιοδήποτε προϊόν στην αγορά. Η Wristly έβγαλε το συγκεκριμένο ποσοστό ικανοποίησης συνδιάζοντας τα ποσοστά των πελατών που απάντησαν “Very Satisfied/Delighted” (αρκετά ικανοποιημένοι) – το οποίο ανέρχεται στο 66%- και εκείνων που απάντησαν “Somewhat Satisfied” (μερικώς ικανοποιημένοι) -το οποίο ανέρχεται  στο 31%.

    Apple-Watch-Customer-Satisfaction-800x546

     

    Η συγκεκριμένη έρευνα είναι βασισμένη στο Wristly Apple Watch Owner Network, ένα ανεξάρτητο δίκτυο αγοραστών του Apple Watch. Η Wristly ανέφερε πως έκανε μια σειρά ερωτήσεων στους αγοραστές του Apple Watch, προκειμένου να σιγουρευτεί πως το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας δεν προέρχεται μόνο από πελάτες οι οποίοι είχαν στο παρελθόν κάποια συσκευή της Apple, αλλά και από πελάτες οι οποίοι αγόρασαν για πρώτη φορά κάποια συσκευή όπως το Apple Watch. Σύμφωνα με την έρευνα της Wristly, το 34% των χρηστών αποτελεί την μερίδα των “tech insiders” και το 53% ανήκει στους “non-tech”.

    What has been fascinating about the Wristly Apple Watch Panel is how diverse it is across the adoption cycle spectrum. We have those on the bleeding edge of adoption all the way through mainstream consumers who aren’t buying it for the sake of Apple fanaticism or love of tech and gadgetry but because they saw the utility and usefulness of the product right off the bat. They are all represented in our panel.

    Παράλληλα, από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε πως η ικανοποίηση των πελατών που χρησιμοποιούν το Apple Watch είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή για iPhone και iPad. Η ικανοποίηση των πελατών για το πρώτο iPhone και iPad ήταν στο 92% και 91%, αντίστοιχα. Επίσης, τα επίπεδα ικανοποίησης ήταν διαφορετικά για το κάθε είδος χρήστη. Οι “non-tech” και “tech insiders” ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι από το Apple Watch, ενώ η μερίδα χρηστών “app builders” ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι, ενώ λιγότεροι από τους μισούς απάντησαν πως ήταν αρκετά ικανοποιημένοι.

    Wristly-Apple-Watch-CusSat-Users-800x546

     

    Η Apple ακόμη δεν έχει ανακοινώσει κάποια επίσημα στατιστικά για τις πωλήσεις του Apple Watch μέχρι σήμερα. Οι πωλήσεις του Apple Watch ανά τον κόσμο υπολογίζονται μεταξύ 2.8 και 5.7 εκατομμυρίων συσκευών. Σύντομα, θα υπάρχει και κάποια επίσημη αναφορά της Apple για τις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles