19 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζει πως η Apple πρέπει να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές ανίχνευσης επαφών που δεν σέβονται την ιδιωτικότητα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Apple να αφαιρέσει από το App Store όλες τις εφαρμογές ανίχνευσης επαφών που δεν έχουν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία προφύλαξης της ιδιωτικότητας των χρηστών. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Google στο Play Store. Τονίζεται μάλιστα πως στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας δεν πρέπει να θυσιαστούν τα δικαιώματα και η ελευθερίες των πολιτών.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τις 27 χώρες για την δημιουργία ενός κοινού στάνταρ και άφησε να εννοηθεί χωρίς όμως να το επιβεβαιώσει πως θα χρησιμοποιηθεί το Apple/Google API.

    “Tracing and warning apps should therefore follow common EU interoperability protocols so that the previous functionalities can be performed, and particularly safeguarding rights to privacy and data protection, regardless of where a device is in the EU,” it suggests.

    On preventing the spread of harmful or unlawful apps the document suggests Member States consider setting up a national system of evaluation/accreditation endorsement of national apps, perhaps based on a common set of criteria (that would need to be defined).

    “A close cooperation between health and digital authorities should be sought whenever possible for the evaluation/endorsement of the apps,” it writes.

    Στην ανακοίνωση της επίσης διαβάζουμε πως μέχρι το τέλος Απριλίου τα κράτη μέλη θα αναζητήσουν εξηγήσεις για την λύση που προτείνει η Apple και η Google σε ότι αφορά την λειτουργία ιχνηλάτησης κρουσμάτων του COVID-19 έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ότι το API των εταιρειών αυτών είναι πλήρως εναρμονισμένο με της αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το να πάρει το πράσινο φως αυτή η νέα λειτουργία που προτείνουν από κοινού Apple και Google είναι ένα κομμάτι του παζλ. Μόλις δημιουργηθεί η εφαρμογή οι χρήστες θα πρέπει να πειστούν να την εγκαταστήσουν και να την χρησιμοποιήσουν και για να γίνει αυτό και οι δύο εταιρείες θα πρέπει με πολύ απλά και κατανοητά λόγια να εξηγήσουν την λειτουργία της αλλά και πως διαφυλάττονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles