16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Δικαστήριο στην Κίνα δικαιώνει την Qualcomm και απαγορεύει την πώληση των iPhone στην Κίνα

    Update – H Apple επίσημα ανέφερε πως θα ασκήσει έφεση άμεσα για αυτή την δικαστική απόφαση τονίζοντας μάλιστα πως όλα τα iPhone της παραμένουν διαθέσιμα στην Κίνα.

    Η Qualcomm φαίνεται πως δικαιώθηκε για την παραβίαση δύο πατεντών της από την Apple σε δικαστήριο στην Κίνα, απαγορεύοντας την πώληση των iPhone στην Κίνα, για όσα έχουν λειτουργικό σύστημα μέχρι και iOS 11, τη στιγμή που η Apple κατηγορεί την Qualcomm για παράνομες πρακτικές.

    Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε πως η Apple παραβίασε δύο πατέντες της Qualcomm σχετικά με την αλλαγή μεγέθους των φωτογραφιών αλλά και το navigation εφαρμογών σε οθόνη αφής. Οι πατέντες αυτές σχετίζονται με λογισμικό και η Apple υποστηρίζει πως το iOS 12 δεν τις παραβιάζει, κάτι που σημαίνει πως η απαγόρευση αφορά iPhones που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας με εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα που φτάνει μέχρι την έκδοση iOS 11.

    Εξ αιτίας αυτής της εξέλιξης, η μετοχή της Qualcomm παρουσίασε αύξηση 3% τη στιγμή που η αντίστοιχη της Apple έχασε άλλα 2% και την Apple να δηλώνει η προσπάθεια της Qualcomm να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων της είναι μια κίνηση απόγνωσης από μια εταιρεία της οποίας οι παράνομες πρακτικές εξετάζονται από νομοθέτες σε όλο τον κόσμο.

    Επιπλέον, όλα τα iPhone παραμένουν διαθέσιμα για τους πελάτες στην Κίνα, με την Qualcomm να αναφέρεται σε τρεις πατέντες τις οποίες δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας η οποία έχει ήδη ακυρωθεί, σύμφωνα με την Apple η οποία συμπλήρωσε πως θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες για να δοθεί μια λύση μέσω των δικαστηρίων.

    Οι πατέντες για τις οποίες δικαιώθηκε η Qualcomm επηρεάζουν μόνο τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα που φτάνει μέχρι την έκδοση iOS 11, δηλαδή τα iPhone μέχρι και τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. Η Qualcomm με τη σειρά της δήλωσε πως δε συνηθίζουν να καταλήγουν στα δικαστήρια αλλά αυτό χρειάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τη στιγμή που η Apple εξακολουθεί να επωφελείται από την πνευματική ιδιοκτησία της Qualcomm χωρίς να της αποδίδει τα χρήματα που της αναλογούν για την αποζημίωση.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles