19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αξίζει η αγορά του 6ης γενιάς iPod touch media player εν έτη 2019;

    Το 6ης γενιάς iPod touch έκανε την εμφάνιση του στις 15 Ιουλίου του 2015 με μια σειρά έντονων χρωμάτων και μια τιμολόγηση στα $199 για την έκδοση των 32 GB χωρητικότητας.

    Στο εσωτερικό του υπάρχει ο dual core 64 bit αρχιτεκτονικής A8 επεξεργαστής που εμφανίστηκε στο 2014 και που μια παραμετροποιημένη έκδοση του υπάρχει και στο 4ης γενιάς Apple TV.

    H οθόνη είναι 4 ιντσών ανάλυσης 1,136 x 640 στα 326 ppi. H εμπρόσθια κάμερα έχει 720p για βίντεο και είναι 1.2 MP μόλις για selfies. Η πίσω κάμερα έρχεται με έναν αισθητήρα 8MP για 1080p λήψείς βίντεο με slo-mo δυνατότητα.

    Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι το πόσο ελαφριά και λεπτή είναι ενώ τα έντονα του χρώματα σε Space Gray, Gold, Silver, Pink, Blue and PRODUCT(RED) δίνουν μια μοναδική ομορφιά. Επίσης το 6ης γενιάς iPod touch είναι η πιο οικονομική iOS συσκευή αυτή την στιγμή στην αγορά και με διαφορά.

    Για πολλούς το iPod touch συνεχίζει να είναι μια χρηστική συσκευή ειδικά για κάποιους που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους μια πρώτη iOS συσκευή.

    Η Apple παρουσίαζε το iPod touch ως ένα iPhone χωρίς το μέρος του τηλεφώνου αλλά αυτό δεν παρουσίαζε όλη την εικόνα μιας και το media player αυτό δεν έχει και άλλα στοιχεία που συναντάμε σε ένα iPhone. Για παράδειγμα το iPod Touch δεν έχει τον ambient αισθητήρα φωτός και έτσι η μπαταρία του καταναλώνεται πιο γρήγορα μιας και δεν έχει την σωστή διαχείριση ενέργειας.

    Επίσης οι GPS δυνατότητες του περιορίζονται μόνο στο WiFi και αυτό σημαίνει πως δεν δίνουν πάντα την σωστή ακρίβεια.

    Αντικειμενικά όμως το iPod touch θα μπορούσε να ευνοηθεί σαν συσκευή από πολλές τωρινές τεχνολογίες της Apple.

    Πέρα από το γεγονός της αναβάθμισης του επεξεργαστή σε έναν της σειράς Bionic που έχει καλύτερη επιτάχυνση hardware και μηχανική μάθηση και δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, θα μπορούσε να έχει Face ID και έναν σχεδιασμό πλήρους οθόνης με notch και όχι Home Button. Επίσης η ενσωμάτωση stereo ηχείο θα ήταν σημαντικά για μια τέτοια συσκευή που σκοπό θα είχε κατά κύριο λόγο την αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

    Σίγουρα η λίστα αυτή συμπληρώνετε με καλύτερους φακούς για λήψεις βίντεο και φωτογραφιών καθώς και της έλευσης ενός ambient αισθητήρα φωτός.

    Πρόσφατα διαβάσαμε από τα αρκετά αξιόπιστο Ιαπωνικό blog Mac Otakara ότι η Apple μπορεί να δουλεύει σε ένα 7ης γενιάς iPod touch.

    Θα θέλαμε να δούμε μια δυναμική επιστροφή του iPod touch το 2019; Η απάντηση είναι πως ναι μιας και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τι θα μπορούσε η Apple να φέρει σε μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακού περιεχομένου την στιγμή που ετοιμάζει να παρουσιάσει περισσότερες υπηρεσίες για τους καταναλωτές της.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles