18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Αναλυτές: Το 2016 θα είναι η χρονιά που οι πωλήσεις του iPhone θα σημειώσουν πτώση

    20150927_iphone-6s_0027-780x520

    Τα κέρδη της Apple από το iPhone είναι περισσότερα από ποτέ για το 2015. Αναλυτές όμως ξεκίνησαν ακόμη μια καταστροφολογία για την Apple θεωρώντας πως όλα αυτά θα αλλάξουν και μάλιστα πολύ σύντομα.

    Αυτή την φορά η αναλύτρια της Morgan Stanley, Katy Huberty, προβλέπει πως οι πωλήσεις του iPhone θα σημειώσουν πτώση για πρώτη φορά το 2016.

    Πιο συγκεκριμένα η πρόβλεψη της κάνει λόγω για μια μείωση σχεδόν 6% για το επόμενο οικονομικό έτος.

    Αν αναλογιστούμε πως η Apple δεν είχε ποτέ ως τώρα πτώσεις στις πωλήσεις του iPhone το παραπάνω αν μην τι άλλο αποτελεί ένα πολύ γενικό σχόλιο ειδικά όταν η εταιρεία φέτος έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ τόσο σε κέρδη όσο και σε όγκο πωλήσεων για το εν λόγω προϊόν.

    Η Huberty δεν είναι η μόνη που ως τώρα έχει προβλέψει κάτι τέτοιο μια και άλλοι αναλυτές όπως και ο πάντα αξιόπιστος  Ming-Chi Kuo έχουν προβλέψει μια πτώση των πωλήσεων του iPhone ξεκινώντας από το οικονομικό τρίμηνο μετά τις εορτές .

    Η Morgan Stanley βέβαια αποφεύγει την ολική καταστροφολογία μιας και αναφέρει πως η Apple θα έχει αύξηση των κερδών της συνολικά και το επόμενο έτος μιας και σε αυτό θα συνεισφέρουν σημαντικά οι πωλήσεις των Apple Watch και Apple Tvs.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles