19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Όταν το Dual-Core iPhone 6 διαλύει το Octa-Core Galaxy S6 στον τομέα γραφικών

    iphone_6_vs_samsung_galaxy_s5_screens

    Σύμφωνα με νέα έκθεση και αναλυτικό συγκριτικό το νέο Galaxy S6 με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή περνάει πολύ δύσκολες στιγμές απέναντι στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus με το διπύρηνο επεξεργαστή τους και το 1GB RAM στον τομέα των γραφικών.

    Πολύ δύσκολο για να το πιστέψετε; Διαβάστε παρακάτω:

    Το Galaxy S6 αντικειμενικά είναι ένα από τα καλύτερα Android smartphones και το καλύτερο του κορεατικού κολοσσού τόσο στον σχεδιασμό όσο και στις επιδόσεις. Η κάμερα είναι πάρα πολύ καλή και η οθόνη απλά παίρνει άριστα με μια ανάλυση στα 577 ppi. Πάρα αυτά όμως η οθόνη αυτή είναι υπεύθυνη για να μειώνει σημαντικά τις επιδόσεις της συσκευής στον τομέα των γραφικών.

    Σύμφωνα λοιπόν με το AppleInsider τα πρώτα συγκριτικά άφησαν αρκετούς άφωνους μιας και το Galaxy S6 είναι υποδεέστερο και μάλιστα κατά πολύ στον τομέα των γραφικών απέναντι στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

    Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Η Samsung πίεσε τόσο πολύ την τεχνολογία της οθόνης της σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της έχοντας ως αποτέλεσμα την χαμηλή επίδοση στον τομέα γραφικών.”

    gs6-vs-iphone-6-benchmark-graphics

    Το συμπέρασμα είναι αρκετά ευθύ: Η Samsung πήρε κάποιες πολύ άσχημες αποφάσεις στον μηχανικό τομέα προτιμώντας μια καλύτερη οθόνη αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις στα γραφικά και έτσι επιτρέποντας στα iPhone 6 και 6 Plus να κερδίζουν κατά κράτος στο εν λόγω τομέα παρά το γεγονός πως εσωτερικά έχουν χαμηλότερα specs.

    H Apple με την φανταστική οθόνη της κατάφερε να δώσει την ίδια πολύ καλή εμπειρία στους χρήστες της στον τομέα των pixels χωρίς όμως να θυσιάσει τις επιδόσεις της συσκευής στον τομέα των γραφικών που μάλιστα παρουσιάζονται καλύτερες από τους προκατόχους τους. Στην αντίπερα όχθη η Samsung με τα 3GB RAM και τον οκταπύρηνο επεξεργαστή του Galaxy S6 εντυπωσιάζει αρνητικά στον τομέα αυτό και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό στοιχείο είναι η αρμονία μεταξύ software και hardware.

    Όπως μπορείτε να δείτε και από το παραπάνω γράφημα τα γραφικά του Galaxy S6 είναι ακόμη και υποδεέστερα του iPhone 5S!!!

    Τα iPhones και τα iPads ήταν πάντα μια κατηγορία από μόνα τους στον τομέα του mobile gaming και η πρόσφατη νέα Metal τεχνολογία της εταιρείας που είδαμε στο iOS 8 έχει σηκώσει πολύ υψηλά τον πήχη. Μπορεί η Apple λοιπόν να έχει μείνει στην ίδια πυκνότητα pixel αλλά πετυχαίνει υψηλές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών. Την ίδια στιγμή οι μηχανικοί της Samsung μάλλον μπερδευτήκαν με την τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας που δημιουργούν και έτσι παρά την άριστη οθόνη του S6 απέτυχαν να δώσουν την αντίστοιχη και σημαντική προώθηση στα γραφικά της συσκευής.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles