Όλες οι διαφημίσεις της Apple από το 1970 μέχρι σήμερα καταχωρήθηκαν από τον σχεδιαστή Sam Henri Gold. Το online αρχείο του περιλαμβάνει εκατοντάδες διαφημιστικά σποτ, εκτυπωμένες διαφημίσεις, promo φωτογραφίες και πολλά ακόμη που έχουν κατηγοριοποιηθεί κατά δεκαετία και εν συνεχεία κατά έτος.

Ο Gold αναφέρει πως σχεδιάζει να προσθέσει αυτό το ιστορικό αρχείο στο Internet Archive αργότερα μέσα στον χρόνο αλλά για τώρα το έχει διαθέσιμο στο Google Drive έτσι ώστε οι fans της Apple να το επισκεφτούν και να ελέγξουν πως όλα είναι χρονολογικά σωστά.

“Αποφάσισα να ανοίξω δημόσια το Apple βίντεο αρχείο μου μέσω του Google Drive ως ένα test flight για να επιβεβαιώσω ότι οι ημερομηνίες είναι σωστές και πως δεν λείπει κάτι. Κάντε μια επίσκεψη και φυσικά τα σχόλια σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.”

Ο ίδιος ξεκίνησε αυτό το αρχείο με τις διαφημίσεις της Apple όταν διαπίστωση πως το κανάλι στο YouTube Every Apple Video σταμάτησε να προσθέτει υλικό.

Δυστυχώς το Google Drive όπως και άλλες cloud υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για προσωπική χρήση και έτσι υπάρχουν όρια τόσο για τις online προβολές όσο και για τις λήψεις που μπορεί να κάνει κάποιος και έτσι κάποιες διαφημίσεις ήδη δεν είναι προσβάσιμες.

Αυτό φυσικά το πρόβλημα δεν θα υπάρχει με το upload αυτού του υλικού στο Internet Archive.